Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Cum se completeaza Declaratia 106

Declaratia 106 se depune la organul fiscal competent din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala pana la data de 25 a lunii urmatoare aprobarii repartitiei profitului.
Declaratia informativa privind dividendele cuvenite actionarilor se completeaza si se depune de catre societatile nationale, companiile nationale si societatile la care statul este actionar unic, majoritar sau detine controlul, in cazul in care pentru anul de raportare au fost repartizate dividende actionarilor, potrivit Ordonantei Guvernului nr. 64/2001 privind repartizarea profitului la societatile nationale, companiile nationale si societatile comerciale cu capital integral sau majoritar de stat, precum si la regiile autonome.

Se completeaza cu ajutorul programului de asistenta, in format PDF, cu fisier XML atasat, pe suport CD, insotit de formatul hartie, semnat si stampilat conform legii, sau se transmite prin mijloace electronice de transmitere la distanta, in conformitate cu prevederile legale in vigoare.

In cazul in care operatorii economici prevazuti la pct. 1 corecteaza declaratia depusa initial, declaratia rectificativa se intocmeste pe acelasi model de formular, inscriind "X" in spatiul special prevazut in acest scop.

Completarea declaratiei

Sectiunea I "Date de identificare a operatorului economic"

In caseta "Cod de identificare fiscala" se completeaza codul de identificare fiscala atribuit societatii nationale, companiei nationale sau societatii la care statul este actionar unic, majoritar ori detine controlul, conform legii, inscriindu-se cifrele cu aliniere la dreapta.
in cazul in care operatorul economic este inregistrat in scopuri de taxa pe valoarea adaugata, in prima casuta se inscrie prefixul RO.

In rubrica "Denumire" se inscrie denumirea societatii nationale, companiei nationale sau a societatii la care statul este actionar unic, majoritar ori detine controlul.
Rubricile privind adresa se completeaza cu datele privind adresa domiciliului fiscal al operatorului economic.

Sectiunea II "Date privind dividendele cuvenite actionarilor"

Coloana "Denumire" - se inscrie denumirea autoritatii publice centrale, in calitate de actionar,
careia ii revin obligatiile prevazute la art. 1 alin. (44) din Ordonanta Guvernului nr. 64/2001, aprobata cu modificari prin Legea nr. 769/2001, cu modificarile si completarile ulterioare, sub autoritatea careia functioneaza operatorii economici prevazuti la subpct. 1 de la pct. I din Instructiuni.

Coloana "Cod de identificare fiscala" - se inscrie codul de identificare fiscala corespunzator actionarilor.

Coloana "Cota de participare la capitalul social" - se inscrie cota de participare la capitalul social corespunzatoare actionarilor.

Coloana "Dividende distribuite" - se inscrie suma reprezentand dividendele distribuite autoritatilor publice centrale, in conformitate cu art. 1 alin. (1) si (3) din Ordonanta Guvernului nr. 64/2001, aprobata cu modificari prin Legea nr. 769/2001, cu modificarile si completarile ulterioare.


Sursa: contabilul.ro

Abonare newsletter

Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Comentarii

0 comentarii

Atentie! Pentru a posta comentariu, este necesar sa raspundeti corect la intrebare.

Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x