Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Un nou formular fiscal

Un nou formular fiscal, cu numarul de identificare 630, a fost aprobat vineri, printr-un ordin publicat de Agentia Nationala de Administrare Fiscala. Formularul completeaza lista celor peste 300 de declaratii, decizii, certificate sau notificari utilizate in prezent de autoritatile fiscale in relatia cu contribuabilii.

Fiscul a publicat vineri in Monitorul Oficial nr. 485, Ordinul nr. 938/2013, prin care se aproba formularul 630 – Decizie de impunere anuala pentru stabilirea contributiei de asigurari sociale de sanatate.

Noua decizie de impunere aprobata de Fisc va fi utilizata de autoritatile fiscale atat pentru stabilirea CASS de plata in cazul anumitor persoane fizice, cat si pentru regularizarea anuala a sumelor datorate cu titlu de plati anticipate de catre alta categorie de contribuabili.

Formularul 630 va fi utilizat, ca decizie de impunere anuala a CASS de plata pentru persoanele fizice prevazute la Titlul IX^2, Capitolul III din Codul fiscal Concret, este vorba despre acei contribuabili care realizeaza venituri din:

- cedarea folosintei bunurilor;
- investitii;
- premii si castiguri din jocuri de noroc;
- operatiuni de fiducie;
- alte surse (cum ar fi primele de asigurari suportate de o persoana fizica independenta sau de orice alta entitate, in cadrul unei activitati pentru o persoana fizica in legatura cu care suportatorul nu are o relatie generatoare de venituri din salarii, castigurile primite de la societatile de asigurari, ca urmare a contractului de asigurare incheiat intre parti cu ocazia tragerilor de amortizare, onorariile din activitatea de arbitraj comercial, veniturile obtinute din valorificarea prin centrele de colectarea deseurilor de metal, hartie, sticla si altele asemenea, etc.

Potrivit reglementarilor fiscale, acesti contribuabili datoreaza CASS in cota de 5,5%, suma de plata fiind stabilita de organele fiscale prin decizia de impunere anuala (formularul 630 tocmai aprobat). Banii pe care acesti contribuabili trebuie sa ii dea la stat ca CASS sunt stabiliti pe baza informatiilor din:

- declaratia privind venitul realizat, pentru veniturile din cedarea folosintei bunurilor, transferuri de titluri de valoare (altele decat partile sociale si valorile mobiliare, in cazul societatilor inchise) si operatiuni de vanzare-cumparare de valuta la termen, pe baza de contract, si orice alte operatiuni de acest gen;
- declaratia de impunere trimestriala, pentru veniturile din tranzactii cu titluri de valoare, altele decat partile sociale si valorile mobiliare, in cazul societatilor inchise;
- declaratia privind calcularea si retinerea impozitului pentru fiecare beneficiar de venit;
- evidenta fiscala, pentru veniturile din cedarea folosintei bunurilor, in cazul in care venitul net se stabileste prin deducerea cheltuielilor determinate prin aplicarea cotei de 25% asupra venitului brut.

Formularul 630 se foloseste pentru stabilirea CASS incepand cu anul fiscal 2012.

Abonare newsletter

Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Comentarii

0 comentarii

Atentie! Pentru a posta comentariu, este necesar sa raspundeti corect la intrebare.

Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x