Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Microintreprinderile in 2013: impozit pe venituri si declaratii

Microintreprinderile care au realizat in anul precedent venituri sub nivelul de 65.000 euro au obligatia de a plati impozitul de 3% asupra veniturilor realizate. Aceasta conditie a fost inclusa in Codul Fiscal prin OG 8/2013 incepand cu data de 1 februarie.
Conditia privind numarul de salariati a fost abrogata, astfel ca impozitul pe veniturile microintreprinderilor va fi platit indiferent de numarul de angajati, chiar si de catre societatile comerciale care nu au angajati.
 
De asemenea, societatile care au realizat venituri de pana la 65.000 de euro in 2012 trebuie, acum, sa plateasca impozit pe veniturile microintreprinderilor chiar daca pana acum ele erau platitoare de impozit pe profit.
 
Asadar, societatile care la data de 31.12.2012 au indeplinit conditiile prevazute pentru impozitare cu 3%, platesc de la 1 februarie impozitul de 3% pe venituri.
 
ATENTIE! Societatile platitoare de impozit pe profit care indeplinesc conditiile prevazute de OG nr. 8/2013 pentru a plati impozit pe veniturile microintreprinderii incepand cu data de 1 februarie 2013, vor declara impozitul pe profit aferent lunii ianuarie 2013 pana la data de 25 martie 2013.
 
Cursul de schimb pentru determinarea echivalentului in euro este cel de la inchiderea exercitiului financiar. In 2012, cursul din 31 decembrie a fost de 4,4287 lei/euro.
 
Tot pana la data de 25 martie inclusiv trebuie depusa si declaratia... citeste in continuare pe PortalContabilitate.ro

Abonare newsletter

Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Comentarii

0 comentarii

Atentie! Pentru a posta comentariu, este necesar sa raspundeti corect la intrebare.

Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x