Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Stabilirea perioadei fiscale in 2015 pentru Declaratia 112

In vederea stabilirii perioadei fiscale (luna/trimestru), in cazul impozitului pe veniturile din salarii si asimilate salariilor si contributiilor sociale, pentru anul 2015, angajatorii si entitatile asimilate angajatorilor procedeaza dupa cum urmeaza:
>> determina indicatorii privind numarul mediu de salariati din anul anterior si, dupa caz, veniturile totale realizate in anul anterior pentru stabilirea obligatiei de declarare si plata LUNAR sau TRIMESTRIAL.

>> depun la organul fiscal competent formularul 010 Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni pentru persoane juridice, asocieri si alte entitati fara personalitate juridica/070 Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni pentru persoanele fizice care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii libere, dupa cum urmeaza:

 - cei care in anul 2015 au obligatia depunerii trimestriale a Declaratiei privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate si nu doresc sa opteze pentru regimul lunar, iar in anul 2014 au figurat cu perioada fiscala lunara potrivit legii sau lunara prin optiune trebuie sa depuna formularul 010/070, completand perioada fiscala trimestru pana la data de 30 ianuarie 2015 (art. 77 din OG 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare)

- cei care in anul 2015 au obligatia depunerii trimestriale a Declaratiei privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate, pot opta pentru regimul lunar de declarare. Optiunea se comunica organului fiscal competent prin depunerea formularului 010/070 pana la data de 31 ianuarie 2015, completand la perioada fiscala, lunara prin optiune (art. 296^19 alin. 1.5 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare).

- cei care in anul 2015 au obligatia depunerii trimestriale a Declaratiei privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate, in anul 2014 au figurat cu perioada fiscala trimestru nu depun formularul 010/070.

- cei care in anul 2015 au obligatia depunerii trimestriale a Declaratiei privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate, si care doresc sa opteze pentru perioada fiscala lunara, iar in anul 2014 au figurat cu perioada fiscala lunara prin optiune nu depun formularul 010/070.

- cei care in anul 2015 au obligatia depunerii lunare a Declaratiei privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a peraoanelor asigurate, in anul 2014 au figurat cu perioada fiscala trimestru sau lunara prin optiune, trebuie sa depuna formularul 010/070, pana la 30 ianuarie 2015, completand la perioada fiscala lunara potrivit legii.

- cei care in anul 2015 au obligatia depunerii lunare a Declaratiei privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate, in anul 2014 au figurat cu perioada fiscala lunara nu depun formularul 010/070.

Persoanele si entitatile care se infiinteaza in cursul anului, cu exceptia persoanelor fizice autorizate, intreprinderilor individuale si persoanelor fizice care exercita profesii libere, precum si a asocierilor fara personalitate juridica constituite intre persoane fizice care, potrivit legii, folosesc personal angajat, aplica regimul trimestrial de declarare incepand cu anul infiintarii daca, odata cu declaratia de inregistrare fiscala, declara ca in cursul anului estimeaza un numar mediu de pana la 3 salariati exclusiv si, dupa caz, urmeaza sa realizeze un venit total de pana la 100.000 euro.

Sursa: Finante Arges

Abonare newsletter

Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Comentarii

1 comentarii

Atentie! Pentru a posta comentariu, este necesar sa raspundeti corect la intrebare.

ghiully 28 Apr. 2015
O persoana care nu este angajata dar din mai 2015 va obtine venituri din inchiriere inregistrat la fisc ,unde va plati impozit pe profit si cass apare caasigurat in sanatate?Mentionez ca momentan isi plateste singura asigurarea la administratia financiara.
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x