Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Important: Modificarile aduse Declaratiei 390 de Noul Cod de Procedura Fiscala

Va prezentam detaliile despre modificarile privind sanctiunile in cazul Declaratiei recapitulative privind livrarile/achizitiile/prestarile intracomunitare - 390 VIES, aduse de O.G. NR.29/2011

Sanctiuni in cazul Declaratiei recapitulative privind livrarile/achizitiile/prestarile intracomunitare - 390 VIES, incepand cu 17 septembrie 2011.

- Nedepunerea pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare lunii calendaristice în care ia nastere exigibilitatea TVA a declaratiilor recapitulative, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 lei la 5.000 lei.

- Depunerea de declaratii recapitulative incorecte ori incomplete constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 500 lei la 1.500 lei.

NU se sanctioneaza contraventional:

- persoanele care corecteaza declaratia recapitulativa pana la termenul legal de depunere a urmatoarei declaratii recapitulative, daca fapta de mai sus nu a fost constatata de organul fiscal anterior corectarii;

- persoanele care, ulterior termenului legal de depunere, corecteaza declaratiile ca urmare a unui fapt neimputabil persoanei impozabile.

In cazul aplicarii sanctiunii amenzii, contravenientul are posibilitatea achitarii în termen de 48 de ore a jumatate din minimul amenzii, agentul constatator facand mentiune despre aceasta posibilitate în procesul-verbal de constatare si sanctionare contraventionala.

Baza legala: art. 2191 din Codul de procedura fiscala astfel cum a fost modificat prin OG nr. 29/2011 pentru modificarea si completarea Codului de procedura fiscala, art. III din OG nr. 29/2011, art. 1564 din Codul fiscal, astfel cum a fost modificat prin OG nr. 30/2011 pentru modificarea si completarea Codului fiscal, precum si pentru reglementarea unor masuri financiar-fiscale.
 

Abonare newsletter

Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Comentarii

0 comentarii

Atentie! Pentru a posta comentariu, este necesar sa raspundeti corect la intrebare.

Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x