Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Important: Modificarile aduse Declaratiei 390 de Noul Cod de Procedura Fiscala

Va prezentam detaliile despre modificarile privind sanctiunile in cazul Declaratiei recapitulative privind livrarile/achizitiile/prestarile intracomunitare - 390 VIES, aduse de O.G. NR.29/2011

Sanctiuni in cazul Declaratiei recapitulative privind livrarile/achizitiile/prestarile intracomunitare - 390 VIES, incepand cu 17 septembrie 2011.

- Nedepunerea pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare lunii calendaristice în care ia nastere exigibilitatea TVA a declaratiilor recapitulative, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 lei la 5.000 lei.

- Depunerea de declaratii recapitulative incorecte ori incomplete constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 500 lei la 1.500 lei.

NU se sanctioneaza contraventional:

- persoanele care corecteaza declaratia recapitulativa pana la termenul legal de depunere a urmatoarei declaratii recapitulative, daca fapta de mai sus nu a fost constatata de organul fiscal anterior corectarii;

- persoanele care, ulterior termenului legal de depunere, corecteaza declaratiile ca urmare a unui fapt neimputabil persoanei impozabile.

In cazul aplicarii sanctiunii amenzii, contravenientul are posibilitatea achitarii în termen de 48 de ore a jumatate din minimul amenzii, agentul constatator facand mentiune despre aceasta posibilitate în procesul-verbal de constatare si sanctionare contraventionala.

Baza legala: art. 2191 din Codul de procedura fiscala astfel cum a fost modificat prin OG nr. 29/2011 pentru modificarea si completarea Codului de procedura fiscala, art. III din OG nr. 29/2011, art. 1564 din Codul fiscal, astfel cum a fost modificat prin OG nr. 30/2011 pentru modificarea si completarea Codului fiscal, precum si pentru reglementarea unor masuri financiar-fiscale.
 

Abonare newsletter

Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Comentarii

0 comentarii

Atentie! Pentru a posta comentariu, este necesar sa raspundeti corect la intrebare.

Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Expertii nostri

Contabil Alexandra Preutescu
Specialist in solutionarea problemelor ridicate de TVA, taxe si impozite.
Contabil sef Teodora Munteanu
Are o experienta deosebita in rezolvarea problemelelor practice ale contabilitatii. Dificultatile...
Contabil Senior Georgiana Iovan
Vasta experienta in domeniul contabil, rezolvand cazuri complicate aparute in cateva firme...
x