Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Taxarea inversa, prelungita pana la 31 mai 2014

Taxarea inversa la cereale ar fi trebuit sa expire la 31 mai, insa a fost prelungita cu inca un an, potrivit Legii nr. 168/2013. Astfel, agentii economici mai pot beneficia pana in 31 mai 2014 de taxare inversa pentru livrarea in interiorul tarii a unor bunuri din sectorul cerealelor si plantelor tehnice.

Taxarea inversa la cereale a fost introdusa in 2011 cu acordul Comisiei Europene si putea fi aplicata de Romania numai timp de doi ani. Masura urma sa expire in 31 mai 2013. Autoritatile romane au solicitat in martie Comisiei Europene sa prelungeasca masura de taxare inversa la cereale, dar oficialii de la Bruxelles au respins, la inceputul lunii aprilie, cererea Romaniei.

Cu toate acestea, parlamentarii romani au decis, prin Legea nr. 168/2013, ca masurile de simplificare pentru cereale sa se mai aplice inca un an. Actul normativ, publicat in Monitorul Oficial nr. 310 din 29 mai 2013, aproba O.G. nr. 8/2013.

Taxarea inversa la cereale si plante tehnice se aplica in Romania de la 1 iunie 2011, fiind introdusa in legislatia nationala prin O.U.G. nr. 49/2011, care stabileste si categoriile de cereale si plante care pot beneficia de acest sistem, si anume: grau, secara, orz, porumb, soia, rapita, floarea-soarelui si sfecla de zahar.

Prin aplicarea taxarii inverse, furnizorul nu mai factureaza cu TVA catre clientul sau, iar clientul inscrie taxa aferenta achizitiei in decontul de TVA ca taxa colectata si taxa deductibila, fara a mai solicita rambursari de TVA.

Cititi mai multe despre taxarea inversa aici!

Abonare newsletter

Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Comentarii

0 comentarii

Atentie! Pentru a posta comentariu, este necesar sa raspundeti corect la intrebare.

Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x