Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Sistemul de TVA la încasare ar putea suferi corectii de la 1 aprilie

Astazi, in cadrul Conferintei Directorilor Financiari, secretarul de stat in Ministerul Finantelor Publice, Dan Manolescu, a declarat ca eventuale corectii ale sistemului de plata a TVA la incasarea facturii s-ar putea aplica de la 1 aprilie.

"Deconturile de TVA au ca termen de depunere 25 februarie. Saptamana viitoare vom avea date despre cea mai mare parte a efectelor asupra bugetului si vom trage concluzii privind eventuale corectari ale acestui sistem" , a spus Manolescu referindu-se la sistemul de TVA la incasare.

Potrivit oficialului MFP, o modificare a sistemului de plata a TVA ar fi cel mai bine de aplicat la inceputul unui nou trimestru.

Sunt analizate mai multe variante de modificare a sistemului de plata a TVA la incasarea facturii, introdus din ianuarie 2013, pe baza semnalelor primite de la mediul de afaceri si consultantii fiscali privind problemele cu care se confrunta firmele in aplicarea noilor reglementari, a declarat Dan Manolescu. Mai exact, sunt in analiza doua variante de lucru - sistemul de TVA la incasare sa fie optional, nu obligatoriu sau sa fie extins termenul de 90 zile la care TVA devine exigibila, chiar daca factura nu a fost incasata. De asemenea, MFP analizeaza si o combinatie intre cele doua variante.

"Deocamdata exista doar in analiza eventuale corectii care ar trebui aduse in legislatie, corelate cu modul in care functioneaza sistemul de TVA la incasare. Semnalele din mass-media sunt ca acest TVA la incasare creeaza probleme si incercam sa identificam modul in care putem corecta acest sistem pentru a nu crea probleme agentilor economici, pentru care s-a dorit sa fie un avantaj acest nou sistem', a spus oficialul MFP.

Sistemul de plata a TVA la incasarea facturii este aplicat obligatoriu de catre firmele care au sediul in Romania si cifra de afaceri mai mica de 2,25 milioane lei.

Abonare newsletter

Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Comentarii

1 comentarii

Atentie! Pentru a posta comentariu, este necesar sa raspundeti corect la intrebare.

NAME 23 Feb. 2013
CLASIC...ROMANESC..
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x