Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Nu uitati: pana la 15 august trebuie sa depuneti raportarile contabile pentru primul semestru!

Asa cum stiti, contribuabilii sunt obligati sa depuna raportarile la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice pana cel mai tarziu la data de 15 august 2011.

Sistemul de raportare contabila la 30 iunie 2011  este obligatoriu pentru operatorii economici care aplica Reglementarile contabile conforme cu Directiva a patra a Comunitatilor Economice Europene, parte componenta a Reglementarilor contabile conforme cu directivele europene, aprobate prin OMFP 3055/2009 si care in exercitiul financiar precedent au inregistrat o cifra de afaceri peste echivalentul in lei al sumei de 35.000 euro.

Raportarile contabile la 30 iunie 2011 sunt semnate de persoanele in drept, cuprinzand si numele in clar al acestora.

Raportarile contabile la 30 iunie 2011 se semneaza si de catre administratorul sau persoana care are obligatia gestionarii entitatii.

Formatul electronic al raportarilor contabile la 30 iunie 2011, continand formularistica necesara si programul de verificare cu documentatia de utilizare aferenta, se obtine prin folosirea programului de asistenta elaborat de Ministerul Finantelor Publice.

Raportarile contabile la 30 iunie 2011 se vor depune la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice pana cel mai tarziu la data de 15 august 2011.

Firmele care desfasoara activitate mai au o luna ca sa depuna bilanturile pentru prima jumatate a anului. Sunt obligati sa intocmeasca si sa depuna raportarile contabile la 30 iunie 2010 toti operatorii economici, indiferent de forma de organizare si forma de proprietate, a anuntat Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF). Nu trebuie sa depuna acest bilant firmele care nu au avut nicio activitate de cand s-au infiintat pâna la 30 iunie.

Daca nu completati corect prima pagina a formularului “Situatia activelor, datoriilor si capitalurilor proprii”, riscati o amenda intre 200 si 1.000 lei.

Daca nu depuneti raportarile contabile listate semnate si stampilate sau declaratiile, amenda este intre 500 si 1.500 lei pentru 15 zile de intarziere, 1.000-3.000 lei pentru 15-30 zile de întârziere si 1.500-4.500 lei la peste 30 zile.

Abonare newsletter

Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Comentarii

0 comentarii

Atentie! Pentru a posta comentariu, este necesar sa raspundeti corect la intrebare.

Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x