Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Noi impozite vor fi raportate in declaratia 100 din martie

Modificarea formularului 100 este prevazuta in Ordinul ANAF nr. 195/2013, publicat in Monitorul Oficial nr. 111 din 26 februarie 2013. Noul formular va putea fi folosit din luna martie, cand se raporteaza obligatiile fiscale din februarie.

Declaratia 100 a fost modificata din nou de autoritati pentru a pune in aplicare noile reglementari din domeniul fiscal, in conditiile in care de la 1 februarie, pentru operatorii economici din unele domenii specifice, au fost instituite urmatoarele obligatii fiscale, reprezentand venituri la bugetul de stat:

- impozit pe monopolul natural din sectorul energiei electrice si al gazului natural, prin Ordonanta Guvernului nr.5/2013 privind stabilirea unor masuri speciale de impozitare a activitatilor cu caracter de monopol natural din sectorul energiei electrice si al gazului natural, publicata in Monitorul Oficial nr.52/23.01.2013;
- impozit pe veniturile din activitatile de exploatare a resurselor naturale, altele decat gazele naturale, prin Ordonanta Guvernului nr.6/2013 privind instituirea unor masuri speciale pentru impozitarea exploatarii resurselor naturale, altele decat gazele naturale, publicata in Monitorul Oficial nr.52/23.01.2013;
- impozit asupra veniturilor suplimentare obtinute ca urmare a dereglementarii preturilor din sectorul gazelor naturale, prin Ordonanta Guvernului nr.7/2013 privind instituirea impozitului asupra veniturilor suplimentare obtinute ca urmare a dereglementarii preturilor din sectorul gazelor naturale, publicata in Monitorul Oficial nr.53/23.01.2013.

Aceste obligatii fiscale se declara de catre operatorii economici, la organul fiscal competent, lunar, pana la data de 25 a lunii urmatoare celei pentru care acestea se calculeaza.

Noile impozite se vor declara in declaratia 100, ceea ce impune modificarea acestei declaratii astfel incat sa includa si noile obligatii introduse in legislatia fiscala.

Potrivit Ordinului ANAF nr. 195/2013, Nomenclatorul obligatiilor de plata la bugetul de stat a fost completat cu noi randuri, denumite:

- impozitul pe monopolul natural din sectorul energiei electrice si al gazului natural, in conformitate cu dispozitiile legale in vigoare;
- impozitul pe veniturile din activitatile de exploatare a resurselor naturale, altele decat gazele naturale, in conformitate cu dispozitiile legale in vigoare;
- impozitul asupra veniturilor suplimentare obtinute ca urmare a dereglementarii preturilor din sectorul gazelor naturale, in conformitate cu dispozitiile legale in vigoare.

Instructiunile de completare a formularului 100 au fost modificate, pentru a explica cum se completeaza noile randuri introduse in formular.

Abonare newsletter

Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Comentarii

0 comentarii

Atentie! Pentru a posta comentariu, este necesar sa raspundeti corect la intrebare.

Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x