Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Declaratii care trebuie depuse pana luni, 25 martie

Conform ANAF, 12 declaratii fiscale au termen-limita de depunere pana in 25 martie, la fel ca si o serie de plati care trebuie efectuate pana luni.
Obligatii fiscale cu termen pana la 25 martie:

Declaratia de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni pentru persoane juridice, asocieri si alte entitati fara personalitate juridica, formular 010 trebuie depusa de catre persoanele juridice platitoare de impozit pe profit care la 31 decembrie 2012 indeplineau conditiile pentru a deveni microintreprinderes si pentru a aplica regimul de impunere al acestora.

Declaratia privind impozitul pe profit pentru anul 2012, formular 101, trebuie depusa de catre persoanele juridice platitoare de impozit pe profit, cu exceptia organizatiilor nonprofit si contribuabililor care obtin venituri majoritare din cultura cerealelor, a plantelor tehnice si a cartofului, pomicultura si viticultura, acesti contribuabili fiind obligati sa isi declare profitul pana in 25 februarie.

Declaratia privind impozitul pe profit pentru luna ianuarie 2013, formular 101 se depune de catre persoanele juridice care au devenit, incepand cu 1 februarie 2013, platitoare de impozit pe venit microintreprinderi.

Notificarea privind aplicarea/incetarea aplicarii sistemului TVA la incasare, formular 097 se depune de catre persoanele impozabile inregistrate conform art. 153 si care se afla inscrise in "Registrul persoanelor impozabile care aplica sistemul TVA la incasare", a caror perioada fiscala este luna si care au depasit cifra de afaceri de 2.250.000 lei in luna februarie 2013, in vederea iesirii din sistemul TVA la incasare incepand cu 1 aprilie 2013.

Declaratia privind obligatiile de plata la bugetul de stat, cu termen lunar pentru obligatiile bugetului de stat aferente lunii februarie, formular 100, care din luna martie are o noua forma.

Declaratia privind veniturile sub forma de salarii din strainatate (formular 224) obtinute de catre persoanele fizice care desfasoara activitate in Romania si de catre persoanele fizice romane angajate ale misiunilor diplomatice si posturilor consulare acreditate in Romania - pentru obligatiile bugetului de stat aferente lunii februarie 2012.

Declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate, cu termen lunar, pentru obligatiile aferente lunii februarie 2012, formular 112.

Decontul de taxa pe valoarea adaugata, cu termen lunar pentru obligatiile bugetului de stat aferente lunii februarie 2012, formular 300.

Decontul special de taxa pe valoarea adaugata, formular 301, se depune de catre contribuabilii inregistrati in scopuri de TVA, conform art. 153 indice 1 din Codul Fiscal si care au efectuat: achizitii intracomunitare in luna precedenta, achizitii intracomunitare de mijloace de transport care nu sunt considerate noi conform art. 125 indice 1 alin. (3) pentru care se datoreaza TVA, contribuabilii care au efectuat achizitii de servicii intracomunitare pentru care beneficiarul este obligat la plata TVA, precum si pentru contribuabilii neinregistrati si care nu au obligatia inregistrarii, care au efectuat achizitii intracomunitare de mijloace de transport noi sau produse accizabile.

Declaratie privind taxa pe valoarea adaugata datorata de catre persoanele impozabile al caror cod de inregistrare in scopuri de TVA a fost anulat conform art. 153, alin. (9) lit. a) - e) din Codul Fiscal, formular 311. Se depune pana la 25 inclusiv, a lunii urmatoare celei in care a intervenit exigibilitatea taxei, de catre persoanele impozabile al caror cod de inregistrare in scopuri de TVA a fost anulat conform art. 153, alin. (9) lit. a) - e) din Codul fiscal, pentru declararea si plata TVA aferenta livrarilor de bunuri/prestarilor de servicii efectuate si/sau achizitiilor de bunuri si/sau de servicii efectuate ulterior anularii codului de inregistrare in scopuri de TVA.

Declaratia recapitulativa privind livrarile/achizitiile/prestarile intracomunitare pentru obligatiile de declarare aferente operatiunilor desfasurate in luna februarie 2013, formular 390 VIES.

Declaratie informativa privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national, formular 394, pentru declararea operatiunilor desfasurate in luna februarie 2013 de catre platitorii de TVA cu perioada fiscala lunara.

In afara acestor obligatii, contribuabilii trebuie sa plateasca, tot pana pe 25 martie, acolo unde este cazul, si:

- Taxa anuala pentru autorizatia de exploatare a jocurilor de noroc, aferenta trimestrului urmator - plata trebuie efectuata de organizatorii de jocuri de noroc caracteristice activitatii cazinourilor si jocurile tip slot-machine
- Platile anticipate privind impozitul pe venit aferente trimestrului I 2013 - plata se efectueaza de contribuabilii care realizeaza venituri din activitati independente, din cedarea folosintei bunurilor, cu exceptia veniturilor din arendare, precum si venituri din activitati agricole.
- Impozitul retinut la sursa in luna precedenta - plata se efectueaza de catre platitorii veniturilor din drepturi de proprietate intelectuala, din contracte/ conventii civile si de agent, din expertiza contabila si tehnica, judiciara si extrajudiciara, precum si venituri obtinute de o persoana fizica dintr-o asociere cu o persoana juridica, din premii si jocuri de noroc, din alte surse.

Abonare newsletter

Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Comentarii

0 comentarii

Atentie! Pentru a posta comentariu, este necesar sa raspundeti corect la intrebare.

Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x