Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Noul Codul fiscal finalizat la jumatatea anului

Secretarul de stat Dan Manolescu a afirmat ca Ministerul Finantelor Publice va finaliza la jumatatea acestui an o forma finala a Codului fiscal care va fi supusa dezbaterii opiniei publice, urmand ca in toamna sa intre in Parlament, iar pana la sfarsitul lui 2013 sa fie aprobata.
Manolescu a insistat asupra faptului ca actele normative elaborate in sfera procedurii fiscale ar trebui sa se regaseasca separat:
„In procesul de rescriere a Codului fiscal ne-am propus sa mutam tot ceea ce tine de procedura pentru ca ingreuneaza textul. Procedura trebuie sa se regaseasca separat si e nevoie sa se schimbe mai repede si mai des pentru ca Agentia Nationala de Administrare Fiscala imbunatateste frecvent sistemul IT. In consecinta aceasta zona trebuie sa fie mai fluida decât cea legislativa“, a declarat ieri Manolescu in cadrul unei conferintei.

Ministerul de Finante vrea sa transfere prevederile importante din normele de aplicare la Codul fiscal in textul acestuia, pentru a unifica legislatia, urmând ca dupa rescrierea Codului sa fie integrate si normele intr-un singur document.

„Nu modificarile sunt problema, ci viteza cu care s-au realizat acestea si modul in care s-au efectuat pentru ca de cele mai multe ori s-au facut schimbari fara a fi consultata si opinia publica“, a adaugat secretarul de stat.

Manolescu considera ca oricare va fi modul de implementare a impozitului forfetar acesta va stârni nemultumiri si reactii pentru ca „in general orice masura in domeniul fiscalitatii adoptata de minister nu este bine primita. Sunt convins ca vor exista nemultumiri,  orice taxa nou-introdusa ii multu­meste pe unii, dar ii supara pe altii“.

Abonare newsletter

Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Comentarii

0 comentarii

Atentie! Pentru a posta comentariu, este necesar sa raspundeti corect la intrebare.

Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x