Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Modificarile normelor metodologice de aplicare a Codului fiscal publicate: problemele de aplicare persista

Normele metodologice de aplicare se afla intr-un nou proces de actualizare determinat de cele mai recente modificari aduse Codului fiscal de catre OG nr. 8/2013, Administratia fiscala publicand proiectul acestora.

In efervescenta procedurilor declarative specifice lunii februarie nu poate trece neobservata intarzierea adoptarii normelor care ar fi putut clarifica numeroasele probleme de interpretare a prevederilor din Cod. Proiectul normelor atat de asteptat cuprinde, ca de fiecare data, clarificari necesare, insa asa cu ne-am obisnuit si completari care nu isi gasesc temei in actul normativ in aplicarea carora sunt emise.
 
Daca in sfera impozitului pe profit modificarile nu au un puternic impact la nivelul marei mase a contribuabililor deoarece OG nr. 8/2013 a adus un numar limitat de schimbari – cele mai relevante vizand informatiile suplimentare ce trebuie inscrise in registrul de evidenta fiscala - in ceea ce priveste impozitul pe venit, impactul este deosebit de amplu. Nu numai din cauza numarului mare de persoane carora impozitarea veniturilor din agricultura le poate fi aplicabila, dar si din perspectiva clarificarii unor elemente asupra carora Codul fiscal nu le detaliaza.
 
In ceea ce priveste modificarea referitoare la impozitarea veniturilor incasate cu titlu de indemnizatie de delegare de 2,5 ori nivelul stabilit pentru institutiile publice proiectul normelor nu aduce elemente de noutate.
 
Incepand cu data de 1 februarie 2013, prin OG 8/2013 a fost modificat regimul fiscal aplicabil ... citeste in continuare in PortalContabilitate

Autor: Justinian Cucu, jurist, expert in proceduri fiscale, consultant in domeniul proceduri fiscale

Abonare newsletter

Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Comentarii

0 comentarii

Atentie! Pentru a posta comentariu, este necesar sa raspundeti corect la intrebare.

Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x