Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Ce declaratii mai avem de depus pana la sfarsitul lunii ianuarie

Regasiti mai jos lista declaratiilor fiscale pe care trebuie sa le depunem la Fisc pana la sfarsitului lunii ianuarie 2016:
Joi,15 Ianuarie


- Declaratia pentru inregistrarea gospodariei individuale care realizeaza bauturi alcoolice destinate consumului propriu pentru anul curent.

Declaratia se depune la autoritatea vamala teritoriala in a carei raza gospodaria isi are domiciliul.

Cine depune formularul?

Gospodariile individuale care produc pentru consumul propriu tuica si rachiuri

- Declaratia privind productia de vinuri linistite realizata si comercializata in calitate de mic producator aferenta semestrului trecut

Declaratia se depune semestrial, pana la data de 15 inclusiv a lunii imediat urmatoare semestrului, la autoritatea vamala teritoriala.

Cine depune formularul?

Micii producatori de vinuri linistite care obtin in medie mai putin de 1.000 hl de vin pe an.

In cazul in care in timpul anului micul producator de vinuri linistite inregistreaza o productie mai mare de 1.000 hl de vin si doreste sa continue aceasta activitate, este obligat ca in termen de 15 zile de la data inregistrarii acestui fapt sa depuna cerere de autorizare ca antrepozitar autorizat, potrivit prevederilor de la pct. 84. Pana la obtinerea autorizatiei, producatorul poate desfasura numai activitate de productie, dar nu si de comercializare. Dupa obtinerea autorizatiei de antrepozit fiscal, indiferent de productia realizata in perioada urmatoare, producatorul nu mai poate reveni la statutul de mic producator de vinuri linistite.

- Declaratia privind achizitiile/livrarile intracomunitare de vinuri linistite efectuate in calitate de mic producator aferenta semestrului trecut

Declaratia reprezinta o situatie cetralizatoare a achizitiilor/livrarilor intracomunitare de vinuri si se depune semestrial pana la data de 15 inclusiv a lunii imediat urmatoare semestrului, la autoritatile vamale teritoriale.

Cine depune formularul?

- micii producatori de vinuri linistite care realizeaza ei insisi tranzactii intracomunitare, in sensul vanzarii vinului realizat catre beneficiari din alte state membre (pct. 83 alin. 23 la norme)
- operatorii economici din Romania, altii decat micii producatori de vinuri, care efectueaza achizitii de vin de la micii producatori de vinuri dintr-un alte state membre, care sunt scutiti de la obligatiile privind deplasarea si monitorizarea produselor accizabile (pct. 83 alin. 24)


- Declaratia pe propria raspundere privind privind productia de bere pe anul in curs - 2015.

Declaratia se depune la autoritatea competenta, pana la data de 15 ianuarie a fiecarui an. Aceasta trebuie sa cuprinda informatii privind nivelul productiei din anul precedent, precum si nivelul de productie estimat a fi realizat in anul in curs.

Cine depune formularul?

Antrepozitarii autorizati ca mici producatori de bere.

Antrepozitarul autorizat beneficiaza de nivelul redus de acciza in conditiile in care:
- este considerat mic producator de bere, astfel cum sunt definiti la art. 206 ind. 10 alin. (3) Cod fiscal;
- nivelul estimat de productie nu depaseste 200.000 hl/an (art. 206 ind. 10 alin. (2) Cod fisca);
- nu produce si alte bauturi alcoolice in afara de bere (art. 206 ind. 10 alin. (3 ind. 1) Cod fiscal).

- Depunerea Situatiei produselor din grupa tutunului prelucrat eliberate pentru consum in luna de raportare - pentru luna precedenta.

Situatia se depune lunar odata cu situatia utilizarii marcajelor.

Se intocmeste in 3 exemplare, cu urmatoarele destinatii:
-primul exemplar ramane la operatorul economic,
-exemplarul al doilea se transmite autoritatii vamale teritoriale competente cu aprobarea notelor de comanda pentru timbre,
-iar exemplarul al treilea se transmite autoritatii fiscale centrale - directia cu atributii in elaborarea legislatiei in domeniul accizelor.

Cine depune formularul?
Antrepozitarii autorizati, destinatarii inregistrati si importatorii autorizati pentru produse din grupa tutunului prelucrat.

- Situatia centralizatoare privind achizitiile si livrarile intracomunitare de produse accizabile pentru luna precendenta - (anexa nr. 47 la norme)

Declaratia se depune online, prin aplicatia EMCS-RO STOCURI la autoritatea vamala, pana pe data de 15 a lunii urmatoare celei pentru care se face raportarea.

Cine depune formularul?

Destinatarii inregistrati si reprezentantii fiscali pentru achizitiile si livrarile intracomunitare de produse accizabile

 - Depunerea Situatiilor privind operatiunile desfasurate in antrepozitul fiscal de productie/depozitare pentru luna precedenta

Declaratia se depune online, la autoritatea vamala teritoriala, utilizand aplicatia EMCS-RO STOCURI, lunar pana la data de 15 ale fiecarei luni urmatoare celei pentru care se face raportarea.

Cine depune formularul?

Antrepozitarii autorizati pentru productie si pentru depozitare de produse accizabile

- Depunerea jurnalelor privind livrarile de combustibil destinat utilizarii exclusiv pentru aviatie/navigatie pentru luna precedenta

Jurnalele se depun online, prin aplicatia EMCS-RO STOCURI la autoritatea vamala, pana pe data de 15 a lunii urmatoare celei pentru care se face raportarea.

Cine depune formularul?

Antrepozitarii autorizati pentru productia sau pentru depozitarea de produse energetice care livreaza combustibil pentru motor cu destinatia utilizarii exclusive pentru aeronave/nave, precum si antrepozitele fiscale in numele carora se emit facturile catre aeronave.

- Depunerea jurnalelor privind achizitiile/ livrarile de combustibil destinat utilizarii exclusiv pentru aviatie/ navigatie pentru luna precedenta

Jurnalele se depun online, prin aplicatia EMCS-RO STOCURI la autoritatea vamala, pana pe data de 15 a lunii urmatoare celei pentru care se face raportarea

Cine depune formularul?

Operatorii economici care detin certificate de autorizare pentru aprovizionarea aeronavelor cu produse energetice, autorizati ca antrepozitari/antrepozite fiscale de depozitare, precum si antrepozitele fiscale care fac efectiv alimentarea aeronavelor, respectiv distribuitorii autorizati in calitate de utilizatori finali care aprovizioneaza nave.

- Depunerea Situatiei centralizatoare privind privind livrarile de produse accizabile in luna ... anul ... - (pentru luna precedenta) (anexa nr. 55.1)

Situatia se transmite online prin aplicatia EMCS-RO STOCURI autoritatii vamale teritoriale, lunar, pana la data de 15 inclusiv a lunii urmatoare celei pentru care se face raportarea

Cine depune formularul?

- operatorii economici care detin autorizatii de expeditor inregistrat
- pct. 90.1 alin. 8^1 si anexa nr. 55.1 din normele metodologice de aplicare a art. 206^30 Cod fiscal;
- pct. I subp. 7.11 din Instructiunile aprobate prin Ordinul nr. 26/2011.

- Evidenta achizitionarii, utilizarii si returnarii marcajelor pentru luna precendenta

Situatia privind marcajele utilizate in luna anterioara celei in care se face raportarea, se depune lunar, pana la data de 15 inclusiv a fiecarei luni, la autoritatile vamale teritoriale.

Cine depune formularul?

Antrepozitarii autorizati, destinatarii inregistrati si importatorii ...cititi continuarea aici>>

Abonare newsletter

Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Comentarii

0 comentarii

Atentie! Pentru a posta comentariu, este necesar sa raspundeti corect la intrebare.

Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x