Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

O.G. nr. 16/2013 a adus modificari importante Codului fiscal

08 Aug. 2013 Clubcontabilitate.ro
ANAF si MFP
O.G. nr. 16/2013 a adus modificari importante Codului fiscal
Tags: cod, fiscal, og, 16/2013
Vineri, 2 august a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 490 Ordonanta Guvernului nr. 16/2013 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal si reglementarea unor masuri fiscal-bugetare.
Cele mai importante modificari vizeaza:

1. Reducerea cotei de TVA la 9% pentru livrarea de paine, produse de panificatie, grau și faina, incepand cu data de 1 septembrie 2013.

Cota de 9% se va aplica pentru:
- toate sortimentele de paine;
- urmatoarele sortimente de produse de panificatie: cornuri, chifle, batoane, covrigi, minibaghete, franzelute si impletituri;
- faina alba de grau, faina semialba de grau, faina neagra de grau si faina de secara;
- triticum spelta, grau comun si meslin, care se incadreaza la la codul NC 1001 99 00, si secara, care se incadreaza la codul NC 1002 90 00

2. Extinderea de la 1 septembrie a sferei produselor cu acciza nearmonizata pentru urmatoarele categorii de bunuri:

-  bijuterii din aur si platina, cu exceptia verighetelor. Acciza este de 1 euro/gram pentru bijuteriile cu pana la 14k si de 2 euro/gram pentru cele peste 14k.

-   confectii din blanuri naturale. Acciza este intre 50 si 1200 euro/bucata, in functie de costul de achizitie sau productie al blanurilor.
-   iahturi si alte nave si ambarcatiuni cu sau fara motor pentru agrement. Acciza este de 500 euro/metru liniar pentru iahturile si navele care au lungimea egala sau mai mare de 8 metri si de 10 euro/CP pentru navele cu motor peste 100 CP.
Observam ca se achita acciza numai pentru iahturile/barcile cu o lungime mai mare de 8 metri, iar la nave acciza se datoreaza numai pentru cele cu motor mai mare de 100 CP.
- autoturisme si autoturisme de teren, inclusiv cele importate sau achizitionate intracomunitar, noi sau rulate, a caror capacitate cilindrica este mai mare sau egala cu 3000 cm cubi. Acciza este de 1 euro/cm cub.
- arme de vanatoare si arme de uz personal. Acciza este intre 50 si 1500 euro/bucata, in functie de costul de achizitie al armelor.
- cartuse cu glont si alte tipuri de munitie. Acciza este intre 0,1 si 0,4 euro/bucata in functie de costul de achizitie.

3. Extinderea taxarii inverse de la 1 septembrie pentru livrarea de energie electrica catre un comerciant persoana impozabila, (cumparator revanzator), ce detine autorizatie ANRDEE pentru cumparare revanzare de energie electrica si transferul de certificate verzi.

Cititi continuarea aici!

Abonare newsletter

Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Comentarii

0 comentarii

Atentie! Pentru a posta comentariu, este necesar sa raspundeti corect la intrebare.

Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x