Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Leul a crescut cu 0,5%

Luna februarie a fost una slaba pentru Euro, care s-a depreciat comparativ cu majoritatea monedelor, in timp ce leul a crescut in februarie cu aproximativ 0,5% in fata monedei unice europene.
Leul a reusit sa ramana moneda din UE cu cea mai mare crestere comparativ cu Euro. In februarie, Leul a inregistrat variatii reduse fata de Euro, dar avansul marcat in ianuarie i-a permis sa incheie primele doua luni ale anului cu o apreciere de aproximativ 2% in fata monedei unice europene.

Coroana Suedeza a crescut in perioada ianuarie- februarie, cu cca 1,6%, moneda suedeza apreciindu-se considerabil in cea de-a doua parte a acestui interval.

De la inceputul anului si pana in prezent, Lira Sterlina a scazut cu peste 6% atat in fata Euro, cat si comparativ cu Dolarul american, trecand, in acest interval, prin minimul ultimilor 2 ani si jumatate fata de moneda americana. Lira sterlina a ajuns in februarie si la cel mai scazut nivel din ultimele 16 luni in raport cu moneda Euro.

Forintul, Zlotul polonez si Coroana ceha incheie, de asemenea, primele doua luni ale anului in scadere fata de Euro; desi ultimele doua au crescut in februarie, nu au compensat deprecierile din luna ianuarie. Astfel, de la inceputul anului si pana la finele lunii trecute, Coroana ceha a scazut cu circa 2,2% comparativ cu Euro, Forintul maghiar cu aproximativ 1,3%, iar Zlotul polonez cu aproximativ 1,8%.

In ceea ce priveste Dolarul american, in februarie acesta a crescut in raport cu monedele din Uniune. Leul s-a inscris in aceeasi evolutie, cu o scadere de aproximativ 3,4%, luna trecuta, fata de moneda americana; avand in vedere insa aprecierea consistenta a monedei nationale din ianuarie (de 4,2%), aceasta a ramas dupa primele doua luni ale anului o crestere de aproape 1% in raport cu USD, spre deosebire de majoritatea monedelor din UE, care incheie perioada mentionata in scadere fata de Dolarul american.

Abonare newsletter

Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Comentarii

0 comentarii

Atentie! Pentru a posta comentariu, este necesar sa raspundeti corect la intrebare.

Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x