Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Pontaj vs.program de lucru afisat.

Programul de lucru este de la 8-17 cu pauza de masa intre 12-12.30.Salariatul lucreaza efectiv 8.30 ore.Cum afisez programul afara : 8-17 sau 8-16.30? In pontaj trec 8.30 ore/zi? ( 8 ore lucrate si 0.30min suplimentare ?)
Nu este vorba de articolele din Codul muncii - pe care le-am citit- ci efectiv de modul de aplicare a acestora ,pentru ca in cazul in care vin cei de la ITM sa fie totul ok.
Adaugata in   Studii de caz Codul muncii

3 raspunsuri


la 28 Sep. 2017
Pauza de masa este de o ora pe care o stabiliti in contractul de munca, in principiu intre orele 12 si 14 in functie de activitatea desfasurata, programul furnizorilor/ clientilor etc. Daca faceti pontaj cu peste opt ore trebuie sa platiti ore suplimentare.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 28 Sep. 2017
Eu am pauza de masa o jumatate de ora.Unde scrie ca trebuie sa am o ora? Da, jumatatea de ora lucrata in plus se considera suplimentara.Eu vreau sa stiu pe geam afisez program de 8-17 (incluzand jumatatea de ora de pauza de masa) sau 8-16.30 timpul efectiv lucrat.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 28 Sep. 2017
Programul de lucru il stabiliti in functie de ora de incepere si terminare a programului firmei. Pentru personal, programul de lucru poate fi diferit dar sa fie de 8 ore pentru o norma intreaga si acodarea unei pauze.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x