Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Contract de munca , student in deducere

Buna seara,
Am doua cazuri
1. Un salariat pentru doua saptamani mai are un contract de munca cu norma intreaga( 8 ore)i luna decembrie. Part time stiu ca nu este nici o problema , dar norma intreaga este corect?
2. O salariata are un copil anul 2 la facultate de stat si are 19 ani. Are dreptul sa-l treaca la deducere dupa ce aduce adeverinta de student? Ce lege permite acest lucru?

MULTUMESC,
Geta

2 raspunsuri


la 11 Dec. 2014
Un salariat care are un doua locuri de munca nu poate avea norma intreaga in ambele societati. In cazul in care acestuia i se incheie contractul in aceeasi luna cu cea in care se angajeaza, noul angajator nu trebuie sa calculeze deduceri salariale. Conform art. 56 Cod fiscal, (3) persoana in intretinere poate fi sotia/sotul, copiii sau alti membri de familie, rudele contribuabilului sau ale sotului/sotiei acestuia pana la gradul al doilea inclusiv, ale carei venituri, impozabile si neimpozabile, nu depasesc 250 lei lunar; (5) copiii minori, in varsta de pana la 18 ani impliniti, ai contribuabilului sunt considerati intretinuti. Daca copilul are 19 ani, nu se poate trece in intretinere pentru deducerea personala pentru ca nu indeplineste conditia de varsta.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 11 Dec. 2014
multumesc!
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x