Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Informare deducere TVA bonuri fiscale si deducere TVA la bonurile de achizitii combustibili

Prin adoptarea HG nr. 84/2013 pentru modificarea normelor de aplicare a Codului fiscal, publicata in Monitorul Oficial din 14.03.2013, a fost prevazuta posibilitatea deducerii TVA in baza bonurilor fiscale emise de casele de marcat fiscale, astfel:
Pentru achizitiile de bunuri si servicii pe baza de bonuri fiscale emise in conformitate cu prevederile Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 28/1999 privind obligatia agentilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, deducerea taxei poate fi justificata cu bonurile fiscale care indeplinesc conditiile unei facturi simplificate in conformitate cu prevederile art. 155 alin. (11), (12) si (20) din Codul fiscal daca furnizorul/prestatorul a mentionat pe bonul fiscal cu ajutorul aparatului de marcat electronic fiscal codul de inregistrare in scopuri de TVA al beneficiarului.

Pentru achizitiile de combustibili, din punctul de vedere al calitatii documentului justificativ, dar si pentru alte achizitii efectuate in baza unui unui bon fiscal, se poate deduce TVA daca:

A) Codul fiscal al cumparatorului este imprimat pe bonul fiscal de catre casa de marcat fiscala.
Se subintelege ca, daca acest cod nu este imprimat de casa de marcat, ci este  transcris/suprascris ulterior, documentul nu are calitate de document justificativ pentru deducerea TVA si nu se poate deduce TVA de la achizitie.
 
B) Valoarea maxima a fiecarei achizitiei facute pe acelasi document este... cititi continuarea in PortalContabilitate!


Autor: Adrian Benta, consultant fiscal, editor PortalContabilitate.ro

Pentru mai multe informatii si studii de caz va recomandam CD-ul 57 Solutii practice privind deducerea TVA la combustibil

Abonare newsletter

Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Comentarii

0 comentarii

Atentie! Pentru a posta comentariu, este necesar sa raspundeti corect la intrebare.

Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x