Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Cand depuneti bilantul pentru 2012?

Termenul pentru depunerea situatiilor financiare aferente anului 2012 este 30 mai 2013, insa exista o categorie de contribuabili care trebuie sa indeplineasca aceste obligatii cu o luna mai devreme.
Persoanele juridice fara scop patrimonial au obligatia de a depune situatiile financiare corespunzatoare anului 2012 pana la data de 30 aprilie 2013. Printre acestea se numara asociatiile, fundatiile sau alte organizatii de acest fel, partidele politice, patronatele, organizatiile sindicale, cultele religioase, de la aceasta regula facand exceptie doar persoanele juridice fara scop patrimonial care conduc contabilitatea in partida simpla si care nu au obligatia sa intocmeasca situatii financiare anuale.

Potrivit Ordinului MFP nr. 1969/2007, situatiile financiare anuale ale persoanelor juridice fara scop patrimonial cuprind:

- bilant;
- cont de profit si pierdere;
- note explicative  la situatiile financiare anuale.

Organizatiile patronale si sindicale si alte organizatii fara scop patrimonial, care nu desfasoara activitati economice, cu exceptia persoanelor juridice fara scop patrimonial de utilitate publica, intocmesc situatii financiare anuale simplificate care cuprind:

- bilant prescurtat;
- cont prescurtat al rezultatului exercitiului;
- note explicative  la situatiile financiare anuale.

Si in acest an, situatiile financiare anuale vor putea fi depuse electronic, pe portalul www.e-guvernare.ro, avand atasata o semnatura electronica extinsa.

Pentru nedepunerea in termenul legal a situatiile financiare, amenda este cuprinsa intre 300 si 1000 de lei, daca perioada de intarziere este cuprinsa intre 1 si 15 zile lucratoare. Daca perioada de intarziere este cuprinsa intre 16 si 30 de zile lucratoare, amenda variaza intre 1000 si 3000 de lei, in timp ce, daca perioada de intarziere depaseste 30 de zile lucratoare, poti plati pana la 4500 de lei, dar nu mai putin de 1500 de lei.

De asemenea, pentru neintocmierea si nesemnarea situatiilor financiare anuale, amenda este cuprinsa intre 2.000 si 3.000 lei.

Abonare newsletter

Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Comentarii

0 comentarii

Atentie! Pentru a posta comentariu, este necesar sa raspundeti corect la intrebare.

Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x