Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Preturile de consum au scazut

Preturile de consum si-au scazut ritmul de crestere in februarie, ajungand la 0,34% fata de 1,34% in luna ianuarie, cu toate ca combustibilii s-au scumpt cu 1,3%.
In ciuda influentei sezoniere, pe care o regasim in cresterea preturilor legumelor, preturile marfurilor alimentare nu au crescut cu mai mult de o,34%, ajutate si de usoare ieftiniri ale unor produse de baza.

La fel ca in ianuarie, tarifele la servicii au avut cel mai redus avans, de doar 0,22%, in usoara crestere fata de prima luna a anului, de 0,1%

Proiectia Bancii Nationale referitoare la rata inflatiei pentru 2013 ramane la 3,5%, in timp ce pentru 2014 este estimat un nivel al cresterii preturilor de consum de 3,2%.

BNR estimeaza pentru prima jumatate a anului o rata a inflatiei de 5-6%, urmand sa scada in a doua parte a anului, insa nivelul acesteia va fui influentat mult si de evolutia preturilor volatile, precum cele din agricultura.

Inflatia a crescut in decembrie 2012, atingand un nivel anual de 4,95%, nivel aflat in afara intervalului de variatie din jurul tintei, cu 3,14% mai mare decat acelasi nivel inregistrat in 2011.

Abonare newsletter

Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Comentarii

0 comentarii

Atentie! Pentru a posta comentariu, este necesar sa raspundeti corect la intrebare.

Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x