Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Vanzare produse alimentare prin magazine proprii

O societate comerciala produce branzaturi si produse lactate care le vinde prin magazine proprii. O parte din produse se comercializeaza vrac, de exemplu smantana, iar la cererea clientilor se pune in caserola de 0,5 kg . Cu ce cota de tva trebuie sa incasez caserola cu 24% sau cu 9%? Nu se vinde ambalaj separat , se vinde ambalat pe loc.
Adaugata in   TVA Cota tva

3 raspunsuri


la 11 Iun. 2015
Fiind vorba despre ambalaj, se aplica cota practicata pentru alimentul respectiv, daca acesta are cota redusa, atunci si ambalajul sau va fi cu aceeasi cota. Doar ca trebui sa descarcati pe acelasi document ambele produse.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 12 Iun. 2015
Cei care efectueaza interventiile la casa de marcat refuza sa schimbe cota de tva la ambalaje. Cum trebuie sa procedez?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 12 Iun. 2015
Este normal. Daca dumneavoastra aveti pozitie separata pe casa pentru ambalaj acesta are cota de 24%. Doar in cazul in care aveti inregistrat produsul smantana la caserola se poate aplica cota redusa.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x