Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Vanzare paleti folositi

Va rugam sa ne ajutati cu o monografie contabila la vanzare de paleti folositi. Pot fi considerati deseuri si putem face taxare inversa la tva, pentru ca am observat ca cei care cumpara vor sa trecem paleti folositi pe factura.

Mentionam ca noi pana acum i-am inregistrat ca marfa si am platit tva la vanzare deoarece i-am achizitionat pe borderou persoane fizice.
Adaugata in   TVA

2 raspunsuri


la 07 Sep. 2012
Nefiind deseu, in opinia mea pentru acestia nu se aplica taxare inversa, avand in vedere prevederile Legii nr. 26/ 1996 si H.G. nr. 427 /2004 Totusi daca sunt transferati pe deseuri aveti nevoie de: -Inventariere -propunere de casare -daca bunurile mai pot fi valorificate sub forma deseurilor, intocmiti Bonul de predare, transfer, restituire cod 14-3-3A, stabilit de acelasi OMFP 3512/2008. Pe baza acestui bon se inregistreaza in contabilitate obtinerea de deseuri si scoaterea din gestiune a bunurilor degradate. -factura de vanzare deseuri cu taxare inversa.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 10 Sep. 2012
Dar acesti paleti ii cumparam tot folositi , ii reparam si apoi ii vindem.Nu inteleg cum sa-i transferam la deseuri ? Va rog mult sa ma ajutati ca nu stiu cum sa-i inregistrez . Multumesc
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x