Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

vanzare constructie veche cu TVA fara notificare

O PJ vinde cu TVA in anul 2010 o constructie veche catre o PF.In 2015,in urma unui control fiscal ,organul de control decide marirea valorii de vanzare a constructiei ,motiv pentru care "reface"factura tot cu TVA.
In conditiile in care la momentul vanzarii si nici dupa PJ nu a depus notificare la ANAF ptr vanzare cu TVA (facturarea cu TVA fiind o eroare) este corect ca ANAF sa refactureze tot cu TVA pe motiv ca PJ si-a exprimat optiunea de vanzare cu TVA prin faptul ca a intocmit factura cu TVA,chiar daca nu a depus notificarea.?
Sa intelegem ca in acest caz NOTIFICAREA nu era obligatorie pentru facturarea cu TVA,conform carui articol din codul fiscal/norme.
Daca PJ a facut o eroare, ANAF are dreptul sa o repete?
Multumesc.

1 raspuns


la 28 Mai. 2015
Facturarea cu TVA fara notificare nu este normala pentru ca nu respecta reglementarile privind procedura. Din punctul meu de vedere nici refacturarea de catre ANAF nu este legala, contractul de vanzare cumparare fiind actul de transfer al proprietatii, la pretul convenit. Revenirea asupra pretului trebuie facuta in urma unei evaluari, care nu mai corespunde perioadei, iar acoperirea diferentelor nu se face prin refacturare ci prin imputare sau prin actiune pe instanta de repunere in drepturi prin anularea contractului de vanzare cumparare.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x