Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

TVA/impozit tranzactii nerezidenti

Suntem o societate cu caen 6201: Realizare a softului la comanda.

Am facut/urmeaza sa facem o serie de achizitii atat extracomunitare cat si intracomunitare de servicii online (electronice) ( program Lucidchart, Evernote, Amazon web services, Google, Upwork, Elance etc) care ne sunt folositoare in societate. Ne-am inregistrat special in scopuri de tva si urmeaza sa ne inscriem in ROI zilele acestea. Pt toate aces te servicii electronice, trebuie sa achitam TVA-ul (locul prestarii serviciului considerandu-se in tara noastra, din cate stiu)? Se ia si impozitul pe nerezidenti in calcul in cadrul acestor tranzactii?

Legat de TVA:
- daca se fac anumite plati catre unul din furnizorii de mai sus si nu am reusit sa fac rost de factura, se mai achita TVA-ul?

Legat de impozit nerezidenti:
- Daca este prezentat un certificat de atestare nu se mai achita deloc impozit sau trebuie sa verificam daca exista o conventie de dubla impunere cu respectiva tara si in fct. de aceasta analizam cota de impozit?
- daca intra in calcul obligatia platii impozitului, acesta se calculeaza prin procedeul sutei majorate sau din suma stabilita cu partenerul i se vireaza doar diferenta si restul la bugetul de stat? - pt aceste servicii de cloud computing am citit in Codul Fiscal si Norme ca se pune accent si pe categoria redeventelor. Am inteles ca simplul drept de folosire a unui soft nu se considera o redeventa pe cand dreptul de a stoca informatii pe anumit server (ex.Amazon web) s-ar considera.

Mai sunt alte aspecte de luat in considerare in cadrul acestor tranzactii? -
Adaugata in   TVA

1 raspuns


la 17 Aug. 2015
Facturarea catre clientii externi poate fi catre persoane fizice sau juridice, cu tva sau taxare inversa in functie de contract si context pentru intracomunitari, sau cu tva pentru extracomunitari. Platile pe care le faceti catre furnizori sunt efectuate in baza unei facturi-invoice. Impozitul pe nerezidenti se percepe conform prevederilor codului fiscal persoanelor fizice care utilizeaza serviciile pe teritoriul national certificatul de atestare fiscala atestand locul de plata al impozitelor.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x