Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Tva vanzare teren construibil

Societatea este platitoare de tva si vinde un ansamblu imobiliar cu teren si constructii pe ele . Mentionez ca , constructiile sunt vechi iar o parte din ele s-au demolat portivit autorizatiilor legale. Intrebare: potrivit codului fiscal operatiunea este scutita de tva , exceptie fiind cladirile vechi si terenurile construibile. Pentru terenuri construibile am solicitat, portivit legii, de la Primarie Certificat de urbanism iar acolo specifica la Regimul Economic: Suparafata de teren 100000m2, cu nr cadastral :CURTI CONSTRUCTII si apoi mentiunea ca pe aceasta suprafata de teren se afla constructii cu suprafata de teren de 11000m2. Este supus impozitarii cu tva ? iar daca da, ce suprafata de teren se ia in considerare ca fiind construibil si trebuie sa platim tva si ce baza legala este?
Mentionez ca am si raport de evaluare ca trecuse 3 ani de la achizitie.
Adaugata in   TVA Tva vanzare imobil

1 raspuns


la 26 Feb. 2015
Conform certificatului de urbanism aveti suprafata de teren, pe care se afla constructii. Vanzarea terenului cu constructii se face la valoarea de piata, avand ca reper raportul de evaluare, la valoare se aplica cota de TVA. Impozitarea tranzactiei se face la sfarsitul exercitiului, impozitul fiind aplicat diferentei dintre valoarea de vanzare si cea de cumparare. Baza legala este Codul fiscal.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x