Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

TVA servicii intracomunitare , alimentare combustibil

Intrep.individuala presteaza numai servicii de transport marfuri intracomunitar este neplatitoare de TVA in Romania , inregistrata cu cod special de TVA pentru servicii intracomunitare , inregistrata in ROI. Cum emite factura d.p.d.v. al TVA. Alimenteaza autovehiculul cu combustibil in Belgia, obtine factura pentru combustibilul achizitionat. Cum este tratata fiscal (TVA) alimentarea cu combutibil .
Adaugata in   TVA Monografie contabila

1 raspuns


la 02 Iul. 2014
In cazul transportatorilor, acestia pot recupera taxa obtinuta de pe factura de combustibil prin depunerea unui dosar cu borderou atasat pentru facturile platite. Regimul taxei pentru facturile de transport este cel stabilit conform art 133 alin 2 din Legea 571/2003 privind Codul fiscal- locul de prestare a serviciilor catre o persoana impozabila care actioneaza ca atare este locul unde respectiva persoana care primeste serviciile isi are stabilit sediul activitatii sale economice. Conform pct 13 -7 si pct 13 -9 din normele metodologice de aplicare a prevederilor art 133 din Codul fiscal, reglementate prin HG 44/2004 -Serviciile pentru care se aplica prevederile art. 133 alin.(2) din Codul fiscal , care sunt prestate de prestatori stabiliti in Romania catre beneficiari persoane impozabile care sunt stabiliti pe teritoriul Comunitatii, se numesc prestari de servicii intracomunitare si se declara in declaratia recapitulativa, conform prevederilor art. 156^4 din Codul fiscal , daca nu beneficiaza de o scutire de taxa. Persoanele impozabile care presteaza astfel de servicii si care nu sunt inregistrate in scopuri de TVA trebuie sa indeplineasca obligatiile specifice de inregistrare in scopuri de TVA prevazute la art. 153 si 153^1 din Codul fiscal.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x