Incepand cu data de 20 ian. 2015 toate serviciile de cazare aplica TVA de 9%, cf. HG 20/2015. Daca in tariful de cazare este inclus si micul dejun, cum fac descarcarea din gestiunea restaurantului a micului dejun, cu 9 % sau cu 24%? Precizez ca firma noastra detine si un restaurant care asigura micul dejun inclus in pretul cazarii iar contravaloarea micului dejun o trec pe cheltuieli pentru a ma scadea din gestiune.
Adaugata in

Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro
pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!
Primesti gratuit raportul "E-DECONT. E-FACTURA. E-TRANSPORT. Studii de caz si noutati legislative"!
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro
pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!
Primesti gratuit raportul "E-DECONT. E-FACTURA. E-TRANSPORT. Studii de caz si noutati legislative"!
1 raspuns

Consultant Adrian Condurache
Raspunsuri la intrebarea
la 28 Ian. 2015
Conform modificarilor, aplicarea cotei reduse de TVA de 9% pentru serviciile de cazare se aplica pentru cazarea cu demipensiune, pensiune completa si all-inclusive, aceasta masura aplicandu-se deci si micului dejun. Pentru descarcarea de gestiune, aceasta se face pentru micul dejun conform retetarului.