Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Tva reducere comerciala acordata de ei , dar facturata de noi cu plus

Societatea noastra efectueaza achizitii intracomunitare regulat din Ungaria.La fiecare sfarsit de trimestru primeam o factura in minus cu reducere comerciala pentru volum si plata la scadenta, conf.contract.Faceam ajustarea bazei de impozitare a TVA, l-am evidentiat in decl.300 randurile 5 si 5.1, resp.17 si 17.1, si in decl.390 in luna in care am primit aceste facturi.
Din trimestrul II anul curent, ne-au anuntat ca ei nu mai pot face factura in minus ( probleme cu softul) si sa facem factura noi cu semnul plus, lucru care a fost acceptat de directori.
In acest caz cum evidentiez acesta factura , care apare in jurnalul de vanzari ( si nu in cel cu achizitii, ca pana acum ) in decontul 300 si 390?
Va multumesc!
Adaugata in   TVA

1 raspuns


la 22 Nov. 2012
in decontul de tva se va trece la rd 1 Livr?ri intracomunitare de bunuri, scutite conform art. 143 alin.(2) lit.a) ?i d) din Codul fiscal, iar in declaratia 390 selectati L la tipul operatiunii.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x