Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

TVA pentru ONG din Romania asociatie sportiva

Buna ziua
Am urmatoarea situatie: O ONG cu profil de pregatire sportive copii inregistrata caplatitore de TVA in Romania, inregistrata in ROI, inregistrata ca platitoare de impozit pe profit pentru activitate economica, aduce din Italia in luna iunie echipamente sportive, sa zicem 100 tricouri. Din punct de vedere al achizitiei este clar, va fi tratata ca o achizitie intracomunitara , cu mentionarea in decontul de TVA ca si taxare inversa.ONG din Romania detine factura de la furnizorul extern , inregistrat si acesta la randul sau ca si operator intracomunitar, precum si CMR emis de vanzatorul de bunuri din Italia, cel care asigura , pe cheltuiala sa transportul.
In luna iulie ONG utilizeaza pentru copii pe care ii pregateste 50 din tricourile aduse din Italia iar celelalte 50 le vinde unui alt ONG, actiune pentru care emite factura (50 bucx20lei/buc=1000 lei+TVA240 lei.) In acest caz suma de 1000 de lei va fi considerate ca venit din activitatea economica,cheltuiala fiind de 800 lei(50 bucx16lei/buc(costul de achizitie al bunului)). In acest caz 200 de lei va fi impozabil, va plati impozit2016%=32 de lei iar TVA in suma de 240 de lei il va plati bugetului de stat.
Acesta este rationamentul pe care l-am folosit la inregistrarea in contabilitate a celor 3 etape ale actiunii.
Intrebare: este correct modul in care am gandit operatiunea? Care ar putea fi situatia in care curtea de conturi ar putea contesta sau considera incorrect ceea ce am facut?
Va multumesc pentru timpul acordat si pentru eventuale pareri
Adaugata in   TVA Plata tva ong

2 raspunsuri


la 30 Iul. 2015
Din punct de vedere economic si fiscal rationamentul este corect, dar daca tinem cont ca entitatea este ong, trebuie sa verificati daca este trecuta in obiectul de activitate comercializarea de echipamente sportive cu ridicata sau in detaliu.
Voteaza raspuns 1 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 31 Iul. 2015
Buna ziua. Va multumesc foarte mult pentru timpul acordat , pentru raspunsul dat si va asigur de toata consideratia mea. Va doresc o zi minunata si un sfarsit de saptamana cum il doriti. Cu stima Rodica,Onet.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x