Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

TVA marfa stoc

Buna ziua,
O firma infiintata in aprilie 2012 neplatitoare de TVA, a depasit plafonul in noiembrie 2012. Devine platitoare de TVA din 01.01.2013? Ce se intampla cu TVA de la marfa din stoc achizitionata in perioada cand nu am fost platitor de TVA, respectiv decembrie 2012? O parte din marfa am vandut-o in ianuarie 2013, cand am devenit platitor de TVA si am facturat cu TVA .Cum se justifica TVA? Multumesc.
Adaugata in   TVA

3 raspunsuri


la 13 Feb. 2013
Inventariati stocul existent. - stornati achizitiile : - repuneti cu tva - Ajustarile de TVA le declarati in primul decont 300. Consultati prevederile art. 148-149 din Codul fiscal precum si HG 44/2004 privind Normele de aplicare ale Codului fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare. Avand in vedere prevederile OUG 24/ 2012, plafonul de scutire este de 65.000 de euro respectiv 220.000 lei.
Voteaza raspuns 1 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 14 Feb. 2013
Buna ziua, Va multumesc pentru raspuns, ma puteti ajuta si cu inregistrarile? Cand depun declaratia 300, depun si 307? Multumesc.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 26 Feb. 2013
Buna seara, Conform Precizarilor privind completarea si depunerea formularului (307) ”Declaraţie privind sumele rezultate din ajustarea TVA publicate in Monitorul Oficial nr. 316/11.05.2012 a fost publicat OPANAF 640/2012 pentru aprobarea modelului şi conţinutului formularului (307) ”Declaraţie privind sumele rezultate din ajustarea TVA se depune astfel: până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei în care a intervenit obligaţia de declarare a sumelor rezultate din ajustarea TVA, pentru situaţiile de scoatere din evidenţa persoanelor înregistrate în scopuri de TVA. Se depune atunci cand se efectueaza un transfer de active de la o persoana impozabila (inregistrata) in scopuri de TVA catre o persoana neimpozabila, in intelesul transferului de activitate ca un transfer universal de drepturi si obligatii, conform art. 128 alin. (7) din Codul fiscal. Se depune si cand un operator economic solicita si obtine anularea inregistrarii in scopuri de TVA, conform art. 152 alin. (7), insa nuefectueaza ajustarea TVA, cand aceasta se impune, in ultimul decont de TVA depus, sau ajustarea este efectuata incorect. Formularul se depune daca operatorul economic decide ulterior ajustarea TVA sau corectarea sumei initiale. Declaratia 300 se depune de catre persoanele impozabile care conduc evidenta contabila, potrivit legii, pentru operatiunile realizate pe baza de contract de asociere in participatiune declara inclusiv datele si informatiile privind taxa pe valoarea adaugata rezultate din astfel de operatiuni. Vedeti exact in ce categorie va incadrati.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x