Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

TVA la incasare. Persoane afiliate

Societatea A este platitoare de TVA la incasare, asociati sot si sotie, societatea B este inregistrata ca platitoare de TVA, dar nu la incasare.
Societatea A cumpara marfa de la societatea B neplatind TVA la incasare.
Am inteles ca persoanele afiliate colecteaza TVA in momentrul emiterii. Ce se intampla cu societatea A care cumpara marfa? Cand deduce TVA ?

1 raspuns


la 25 Feb. 2013
Consultati prevederile Ordinului nr. 222 /2008 cu modificarile si completarile ulterioare. Conform art. 2 alin. 1 contribuabilii care realizeaza tranzactii cu persoane afiliate au obligativitatea intocmirii "dosarul preturilor de transfer". Conform ART. 7 pct. 21. prin persoane afiliate intelegem ca o persoana este afiliata cu alta persoana daca relatia dintre ele este definita de cel putin unul dintre urmatoarele cazuri: - o persoana fizica este afiliata cu alta persoana fizica, daca acestea sunt sot/sotie sau rude pana la gradul al III-lea inclusiv. Intre persoanele afiliate, pretul la care se transfera bunurile corporale sau necorporale ori se presteaza servicii reprezinta pret de transfer; - o persoana fizica este afiliata cu o persoana juridica daca persoana fizica detine, in mod direct sau indirect, inclusiv detinerile persoanelor afiliate, minimum 25% din valoarea/numarul titlurilor de participare sau al drepturilor de vot detinute la persoana juridica ori daca controleaza in mod efectiv persoana juridica; - o persoana juridica este afiliata cu alta persoana juridica daca cel putin: - prima persoana juridica detine, in mod direct sau indirect, inclusiv detinerile persoanelor afiliate, minimum 25% din valoarea/numarul titlurilor de participare sau al drepturilor de vot la cealalta persoana juridica ori daca controleaza persoana juridica; - a doua persoana juridica detine, in mod direct sau indirect, inclusiv detinerile persoanelor afiliate, minimum 25% din valoarea/numarul titulurilor de participare sau al drepturilor de vot la prima persoana juridica; - o persoana juridica terta detine, in mod direct sau indirect, inclusiv detinerile persoanelor afiliate, minimum 25% din valoarea/numarul titlurilor de participare sau al drepturilor de vot atat la prima persoana juridica, cat si la cea de-a doua. Persoanele afiliate nu aplica sistemul în cazul livrarilor de bunuri/prestarilor de servicii pentru care beneficiarul este o persoana afiliata furnizorului/prestatorului potrivit art. 7 alin. (1) pct. 21. Asadar se va colecta respectiv deduce TVA la data emiterii facturii.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x