Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

TVA la incasare

O societate s-a inregistrat cu TVA la incasare, indeplinind conditiile.
Din decembrie 2012 desfasoara activitate de comisionare externa, activitate scutita de TVA. Ce se intampla, ramane cu TVA la incasare, dar nu aplica sistemul?
Adaugata in   TVA

1 raspuns


la 11 Apr. 2013
Societatea va ramane cu TVA la incasare pana la data la care nu mai indeplineste conditiile stabilite de lege. Persoanele impozabile care sunt în sistemul TVA la încasare NU aplica acest sistem pentru urmtaoarele operatiuni care intra sub incidenta regulilor generale privind exigibilitatea TVA (prevazute la art. 1341, art. 1342 , art. 1343): a) livrari de bunuri/prestari de servicii pentru care beneficiarul este persoana obligata la plata taxei conform art. 150 alin. (2) - (6), art. 1523 alin. (10) sau art. 160; b) livrari de bunuri/prestari de servicii care sunt scutite de TVA (art. 141, art. 143, art.144, art. 1441 ); c) operatiuni supuse regimurilor speciale prevazute la art. 1521 - 1523 (serviciul unic prestat de agentiile de turism, bunuri second-hand, opere de arta, obiecte de colectie si antichitati, aurul de investitii) d) livrari de bunuri/prestari de servicii a caror contravaloare este încasata, partial sau total, cu numerar de la beneficiari persoane juridice, persoane fizice înregistrate în scopuri de TVA, persoane fizice autorizate, liber profesionisti si asocieri fara personalitate juridica; e) livrari de bunuri/prestari de servicii pentru care beneficiarul este o persoana afiliata furnizorului/prestatorului potrivit art. 7 alin. (1) pct. 21.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x