Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

TVA la incasare

O societate care aplica regimul TVA la incasare si emite facturi pentru beneficiari-persoane fizice va putea plati TVA-ul colectat la incasarea acestora,dar nu mai mult de 90 zile calendaristice?Care articol din Codul Fiscal se refera la relatia cu beneficiari, persoane fizice?Va multumesc.
Adaugata in   TVA

2 raspunsuri


la 19 Ian. 2013
Pentru persoana care este în sistem TVA la încasare, exigibilitatea TVA din factura intervine numai la încasarea acesteia (total sau partiala), daca încasarea are loc în termen de 90 de zile de la data emiterii facturii, în caz contrar în cea de-a 90-a zi calendaristica de la emiterea facturii sau de la termenul-limita legal pentru emiterea facturii. Prin Ordonanţa Guvernului nr. 15/2012 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal a fost reglementat sistemul TVA la încasare, respectiv exigibilitatea taxei la data încasării contravalorii integrale sau parţiale a livrării de bunuri ori a prestării de servicii.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 19 Ian. 2013
Va multumesc pentru toate raspunsurile. Cu stima, N.Pacurariu
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x