Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

TVA intracomunitara de marfuri

Buna seara,

O societate comerciala nu este inregistrata ca platitoare de TVA in Romania, insa a depasit plafonul de 10000 euro pentru achizitii intracomunitare de marfuri in luna septembrie 2017, iar in luna februarie 2018 a obtinut cod special tva doar pentru achizitii intracomunitare de marfuri,
in Romania fiind in continuare neplatitoare de TVA.
Intrucat codul special de TVA a fost obtinut ulterior datei depasirii plafonului, se revine asupra operatiunilor din luna in care acest plafon a fost depasit si se completeaza decontul special TVA In luna in care a fost depasit plafonul se declara TVA aferent tuturor facturilor intracomunitare din luna respectiva (septembrie 2017) sau doar pentru cele de la care incepe (in aceeasi luna) depasirea plafonului de 10000 euro cumulat (34000 lei la cursul valutar de la data aderarii Romaniei in UE)? Societatea cumpara marfuri neaccizabile pentru revanzare, trebuie completata sectiunea 1 din decontul special 301 sau alta sectiune? Multumesc.


Adaugata in   TVA Tva intracomunitar Plafon
CONTROALE e-Factura: TOP 9 recomandari pentru a evita sanctiunile
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "CONTROALE e-Factura: TOP 9 recomandari pentru a evita sanctiunile"!


Nota de informare

2 raspunsuri


la 19 Mar. 2018
Nu se poate inregistra si declara operatiune de simplificare de tva decat din data la care este atribuit codul de tva intracomunitar, pentru perioada anterioara se plateste tva furnizorului. Formularul 301 se completeaza in cazul achizitiilor pentru care se datoreaza taxa in Romania, in cazul operatiunilor triunghilare, sau alte situatii prevazute de codul fiscal.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 23 Mar. 2018
Deoarece aveti o peridoada, anterioara, atunci catre furnizor veti achita tva.Din ziua in care va este atribuit codul de TVA, inregistrati, si concomitent veti declara ferm, operatiunea de simplificare de tva.Pana atunci respectati Codul Fiscal si ceea ce am mentionat., astfel ca se depune si completeaza formular pentru tva, 301, in cazul unor operatii triple_triunghiulare, si mai ales atunci cand aveti achizitii pentru care in Romania se datoreaza tva., taxa de TVA, propriu spus, ca sa va fie de inteles.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x