Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

tva deductibil

Buna ziua

In primul rand va doresc sarbatori fericite si un an nou plin de bucurii si impliniri.

O fundatie devine de la 1 noiembrie persoana impozabila in scopuri de tva, datorita depasirii plafonului de 35000 euro din venituri din activitati economice. Dar fundatia desfasoara atat activitati economice cat si activitati non-profit.
Este fundatia considerata persoana impozabila in scop de tva pentru orice achizitie destinata atat activitatii non-profit cat si activitatii economice, atata timp cat are atribuit un singur cod fiscal cu atribut RO? In calitate de beneficiar, pe toate facturile de achizitii trebuie fie trecut codul de inregistrare fiscala RO22284914.

Care este regimul de deducere al tva de pe facturile de achizitii in urmatoarele situatii:
1. Cladirea ce apartine fundatiei este o parte inchiriata contra cost, o parte data spre folosinta prin contract de comodat cu titlu gratuit Liceului Waldorf si o parte este in folosinta fundatiei. In cazul unei facturi de investitii care majoreaza valoarea cladirii, in spatiile date in folosinta in regim de comodat Liceului se poate deduce tva?
2. In conditiile in care se recupereaza de la chiriasi si de la Liceul Waldorf o parte din factura de energie electrica prin refacturare.
3. In cazul unei facturi de achizitii de materiale consumabile sau facturii de telefon de exemplu, aferente activitatii curente de functionare a fundatiei.
Adaugata in   TVA
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x