Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

tva dauna asigurari

buna ziua

am urmatorul caz : fac transport de marfa perisabila lactate , se strica agregatul de la semiremorca si automat se strica si marfa din semiremorca valoare 300.000 ron + tva . primesc o factura de la proprieatrul marfii de 300.000 ron + tva nu e factura de imputatie , in factura apar produsele transportate. eu duc aceasta factura la asigurari , deoarece sper ca asigurarile sa plateasca aceasta factura am asigurare CMR. presupunand ca asigurarile ma vor despagubi , Va rog sa imi spuneti care este tratamentul fiscal si contabil al facturii pentru marfa deteriorata. tva -ul cum il inregistrez , e deductibil ?
multumesc

Adaugata in   TVA Dauna asigurari

1 raspuns


la 17 Apr. 2012
In cazul bunurilor distruse, pentru care se face dovada ca au iesit din circuitul economic, in sensul Normelor de aplic. a Codului Fiscal, atat TVA cat si cheltuiala sunt deductibile. Sumele reprezentand despagubiri sunt impozabile la calculul impozitului pe profit dar nu sunt supuse TVA. In principiu, daca au fost incheiate contracte de asigurari pentru aceste bunuri si se face dovada ca acestea au fost distruse si nu au reintrat in circuitul economic puteti beneficia de dreptul de deducere al TVA facturata de furnizor fara a se colecta TVA pentru sumele incasate de la soc. de asigurare. In privinta impozitului pe profit, cheltuiala cu aceste marfuri este deductibila iar sumele incasate de la asigurator sunt impozabile.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x