Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

TVA - cum sa procedez corect?

Buna ziua. In 2011 nu am stiut ca plafonul de scutire pentru persoana nou infiintata se determina proportional cu perioada ramasa de la infiintare pana la sfirsitul anului. Am descoperit asta abia in 2013 cand m-am informat ce trebuie sa fac sa ma inregistrez ca platitor de tva prin depasirea plafonului de 65 mii euro. In primul decont de tva pe care l-am depus la sectiunea -livrari bunuri/prestari servicii in interiorul tariisi exporturi-rindul 16 regularizari taxa colectata- am trecut toate incasarile pe care le-am avut din momentul in care trebuia sa fiu platitor pina m-am inregistrat.
Iar in sectiunea -achizitii de bunuri /servicii in interiorul tarii-randul 30 regularizari taxa dedusa -am trecut toate achizitiile cu tva din aceeasi perioada. Am platit tot ce trebuia sa platesc de atunci si pina acum. Nu a fost rea intentie. Acum stiu ca la un control mai am de platit si penalitati pe care le-am calculat si sunt aproximativ de 30 la suta din suma platita.Va rog sa ma ajutati sa-mi spuneti daca am procedat corect si ce trebuie sa fac in continuare.Multumesc.
Adaugata in   TVA

1 raspuns


la 10 Mar. 2014
In cazul in care s-a procedat asa cum descrieti dvs., corect ar fi sa achitati si accesoriile de intarziere.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x