Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

TVA

Buna ziua.
Venit din arenda este purtator de TVA? Firma de agricultura a dat teren in arenda, trebuie sa elibereze factura ptr. valoarea arendei cu sau fara TVA?
Adaugata in   TVA

2 raspunsuri


la 18 Sep. 2013
Arendarea terenurilor agricole este o operatiune scutita de TVA in temeiul art. 141 din Codul fiscal . Daca plata arendei se face in natura, atunci se factureaza cu TVA.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 23 Sep. 2013
Asa este, arendarea este operatiune scutita de TVA . Dar, atentie, este scutita fara drept de deducere. Aceasta inseamna ca daca costurile asociate obtinerii acestor venituri din arenda (inclusiv achizitia terenului arendat), au fost purtatoare de TVA, iar facturarea arendei se face fara TVA, va trebui ajustat TVA aferent costurilor mai sus amintite. Daca apare aceasta situatie, e de preferat sa sa factureze cu TVA. In cazul optiunii de facturare cu TVA a arendelor/chiriilor se depune o notificare la fisc (conform art 141, alineat 2, litera e). Notificarea se poate depune si retroactiv, chiar si dupa emiterea facturii, insa cu mentionarea in notificare a datei pentru care se opteaza petru taxare, data care sa fie anterioara datei contractului (sau datei de cand se datoreaza arenda facturata astfel, cu TVA).
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x