Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Tratamentul tranzactiilor cu Booking.com

In cazul inchirierii unei apartament al unei societati-platitor de TVA, prin Booking.com, primesc o factura in care este precizat suma la care am inchiriat apartamentul si comisionul de intermediere. Pe factura este precizat ca booking aplica -taxare inversa-. Pe baza acestei singur document pot contabiliz atat venitul cat si comisionul de intermediere, ambele cu taxare inversa?
Adaugata in   TVA Contabilitate

2 raspunsuri


la 23 Oct. 2018
In functie de cum este scrisa factura, daca serviciile de inchiriere si comisionare sunt separate, se aplica taxarea inversa. Daca contractul de inchiriere are specificat modul de facturare clar, atunci se aplica prevederile contractuale, altfel veti aplica taxarea pentru inchiriere si comisionare, serviciile de comisionare fiind incluse in chirie.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 30 Oct. 2018
Taxarea inversa se aplica in cazul in care comisionul de in termediere si si chiria sunt separate.Taxarea=inversa. Venitul net este obtinut din totalul de cheltuieli, de ci il separam pe factura.Serviciile de comisionare sunt separat desi le includem in factura.Prin consecinta tazxarea inversa se aplica pentru fiecare, deoarece fuigurati cu cerificat de platitor de tva.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x