Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

SRL neplatitor TVA -achizitie din UE


Va solicit consultanta privitor la urmatoarea speta :
SRL neplatitoar de TVA urmeaza sa incheie un contract de inchiriere a unor echipamente , pentru dotarea unei sali de fitness , cu o firma din Ungaria care factureaza fara TVA .
Furnizorul ne-a propus fie acest contract , fie un contract de vanzare cu plata in rate pentru aceste echipamente.
Va rog sa ne prezentati pasii si implicatiile , avantajele si dezavantajele acestei tranzactii , ce declaratii ..etc trebuiesc depuse , daca SRL -ul devine platitor de TVA , in acest caz .
Cu multumiri,
G.Nicolescu
Adaugata in   TVA

4 raspunsuri


la 12 Dec. 2012
Primul pas pe care ar trebui sa-l faceti ar fi sa va inregistrati in registrul operatorilor intracomunitari,pentru a putea face achizitii intracomunitare Daca valoarea totală a acestor achiziţii intracomunitare nu depasesc pe parcursul anului calendaristic curent sau nu vor depasi pe parcursul anului calendaristic anterior plafonul de 10.000 euro, atunci nu trebuie sa va inregistrati ca platitor de TVA Daca valoarea acestor achizitii va depasi plafonul de 10.000 euro, atunci veti deveni platitor de TVA lunar Obligatiile declatative in acest sens sunt decontul de TVA lunar, respectiv declaratia recapitulativa privind livrările/achiziţiile/prestările intracomunitare-D390 Pentru inscrierea in registrul operatorilor intracomunitari aveti nevoie de urmatoarele documente: -cerere de înregistrare in Registrul operatorilor intracomunitari , formularul 095, in 2ex -certificatele de cazier judiciar al administratorilor si asociatilor societatii, eliberate in vederea inregistrarii in registrul operatorilor intracomunitari -certificatul constattator emis de registrul comertului eliberat in vederea inregistrarii in ROI Sper ca nu am omis ceva, Numai bine!
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 1 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 14 Dec. 2012
mai este ceva: dc societatea devine platitoare de TVA, pana in data de 07 ale lunii urmatoare lunii cand s-a primit fc din intracomunitar, se depune declaratia 092 pt a fi cu TVA la luna.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 1 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 14 Dec. 2012
Da aveti dreptate Multumesc pentru completare Numai bine!
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 15 Dec. 2012
Urmaresc cu mult interes raspunsurile la intrebarile postate pe acest sait. Uneoori mi-ar place sa se raspunda mai concret, mai la obiect si mai ales sa se tina cont strict de toate neclaritatile exprimate in intrebarile puse Daca firma din Ungaria factureaza fara TVA va trebui sa aveti pe langa contractul incheiat intre cele doua persoane juridice si copie dupa codul de inregistrare a firmei din Ungaria, astfel ca d-voastra trebuie sa va inregistrati ca platitor de TVA (declaratia 092) NUMAI pentru aceste operatiuni- decont TVA 301 -si concomitent sa va inscrieti in Registrul Operatorilor Intracomunitari-declaratia 095. Este de inteles ca daca partenerul ungar stie ca nu sunteti platitor de TVA nu va va factura fara TVA . Contractul cu plata in rate poate fi un avantaj pentru d-voastra doar ca trebuie sa fiti foarte atenti la clauzele contractuale(comisioane, dobanzi,termene). Obligativitatea de inregistrare ca platitor de TVA o aveti numai la depasirea plafonului de 10000 euro valoare achizitie in decursul unui an.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x