Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Sold balanta TVA

Soldul din balanta ca urmare a inregistrarii in sistemul de plata a TVA la incasare trebuie sa fie identic cu soldul din decontul 300?
Adaugata in   TVA

1 raspuns


la 24 Iul. 2013
da. Soldul contului 4423 din balanta trebuie sa coincida cu rd. 41 din decontul de TVA "Sold TVA de platã la sfârºitul perioadei de raportare ". Soldul creditor al contului 4428 din balanta trebuie sa coincida cu rd. A din decontul de TVA Livrari de bunuri si prestari de servicii efectuate a caror TVA aferenta a ramas neexigibila, existenta in sold la sfarsitul perioadei de raportare, ca urmare a aplicarii sistemului TVA la incasare SOLDUL TVA AFERENTA OPERATIUNILOR EFECTUATE INCLUSIV. Soldul debitor al contului 4428 din balanta trebuie sa coincida cu rd.B din decontul de TVA Achizitii de bunuri si servicii efectuate pentru care nu s-a exercitat dreptul de deducere a TVA aferenta, existenta in sold la sfarsitul perioadei de raportare, ca urmare a aplicarii art. 145 alin (1^1) si (1^2) din Codul fiscal.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x