Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

se modifica valoarea Tva incepand cu ianuarie 2016?

Incepand cu luna ianuarie 2016 se modifica Tva la 20%? Cum se procedeaza cu casele de marcat? O societate comerciala SRL cu domeniul de activitate spalatorie si vulcanizare auto ,la inceputul lunii ianuarie ar trebui sa aplice cota TVa 20 %?
Adaugata in   TVA

1 raspuns


la 28 Dec. 2015
Cota generala de tva a fost modificata la 20% de la 1 ianuarie 2016, conform prevederilor codului fiscal, cota redusa ramane la 9% pentru livrarea de proteze, produse ortopedice, medicamente de uz uman si veterinar, cazarea in cadrul sectorului hotelier, alimente, bauturi nealcoolice, animale si pasari vii, seminte, plante si ingrediente utilizate in prepararea alimentelor, produse utilizate pentru a completa sau inlocui alimentele. Cota redusa de 5% se aplica pentru manuale scolare, carti, ziare si reviste, servicii de permitere acces la castele, muzee, case memoriale, monumente istorice, monumente de arhitectura si arheologice, gradini zoologice si botanice, targuri, expozitii si evenimente culturale, evenimente sportive, cinematografe, livrarea locuintelor ca parte a politicii sociale, inclusiv a terenului pe care sunt construite. Modificarea cotelor de tva este obligatorie avand in vedere ca trebuie aplicata regularizarea pentru cazurile prevazute de art. 282 cod fiscal.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x