Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

scoaterea din evidenta a obiectelor de inventar si a mijloacelor fixe

In cazul unor obiecte de inventar si a unor mijloace fixe care se pare ca nu se mai gasesc se doreste scoaterea lor din patrimoniu. Cum se face acest lucru?
Adaugata in   TVA

1 raspuns


la 31 Mar. 2014
Conform art. 21 (4) lit.c) nu sunt deductibile cheltuielile privind bunurile de natura stocurilor sau a activelor corporale constatate lipsa din gestiune ori degradate, neimputabile, pentru care nu au fost incheiate contracte de asigurare, precum si taxa pe valoarea adaugata aferenta, daca aceasta este datorata potrivit prevederilor titlului VI. Nu intra sub incidenta acestor prevederi stocurile si mijloacele fixe amortizabile, distruse ca urmare a unor calamitati naturale sau a altor cauze de forta majora, în conditiile stabilite prin norme. Pentru obiectele de inventar constatate lipsa in gestiune, care nu sunt imputabile se va intocmi PV de scoatere din evidenta. Din contabilitate se vor vor scoate doar din evidenta extracontabila ( sumele se vor inregistra in creditul contului 8035) Pentru scoaterea din functiune a mijloacelor fixe aveti nevoie de PV. Lipsa din gestiune a acestora se va inregistra: %= 213 2813 valoarea amortizata 6583 valoarea neamortizata Deoarece nu se incadreaza in prevederile art. 149 din Codul fiscal trebuie sa colectati TVA 635=4427.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x