Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Schimbare neplatitor TVA / consecinte

Am o societate de comert cu amanuntul cu cifra de afaceri 160.271 la 31.12.2011,  deci sub 220 000 cat este noul plafon.
1. Daca doresc sa devin neplatitor de tva, cum se procedeaza ?
2. TVA neexigibila din balanta trebuie platita ?
3. Care sunt consecintele ? Avantaje si dezavantaje ?

Va multumesc anticipat pentru timpul acordat .
Adaugata in   TVA

1 raspuns


la 11 Sep. 2012
Daca nu au depasit plafonul de scutire persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA , pot solicita scoaterea din evidenta persoanelor inregistrate in scopuri de TVA conform art 152 din Codul fiscal. Conform prevederilor OUG nr. 24/2012 formularele se vor depune intre data de 1 si 10 a fiecarei luni urmatoare perioadei fiscale aplicate de persoana impozabila. Contribuabilul trebuie sa solicite acest lucru prin completarea si depunerea la organul fiscal competent a formularului 096 ?Declaratie de mentiuni privind anularea inregistrarii in scopuri de TVA in cazul persoanelor impozabile, inregistrate in scopuri de TVA conform art. 153 din Codul Fiscal, care in cursul unui an calendaristic nu depasesc plafonul de scutire prevazut la art. 152 din Codul Fiscal?. Anularea inregistrarii in scopuri de TVA va fi valabila de la data comunicarii deciziei privind anularea inregistrarii in scopuri de TVA. Pana la comunicarea deciziei de anularea inregistrarii in scopuri de TVA, persoanei impozabile ii revin toate drepturile si obligatiile persoanelor inregistrate in scopuri de TVA conform art. 153. Persoana impozabila care a solicitat scoaterea din evidenta are obligatia sa depuna ultimul decont de taxa prevazut la art. 156^2, indiferent de perioada fiscala aplicata conform art. 156^1, pana la data de 25 a lunii urmatoare celei in care a fost comunicata decizia de anulare a inregistrarii in scopuri de TVA. In ultimul decont de taxa depus, persoanele impozabile au obligatia sa evidentieze valoarea rezultata ca urmare a efectuarii tuturor ajustarilor de taxa. Prin exceptie, persoanele impozabile care solicita in cursul anului 2012 scoaterea din evidenta persoanelor inregistrate in scopuri de TVA nu au obligatia sa efectueze ajustarile de taxa corespunzatoare scoaterii din evidenta pentru bunurile/serviciile achizitionate pana la data de 30 septembrie 2011 inclusiv."
Voteaza raspuns 1 Apreciez acest raspuns 1 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x