Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Reprezentant fiscal desemnat in Italia

O societatea cu sediul in Romania, producatoarea de mobila, colaboreaza cu firme din Italia care presteaza servicii de prelucrare marfa.Aceste firme, din Italia, primesc materia prima atat de la societatea din Romania, cat si de la furnizorii ei, direct din Italia.
Produsele prelucrate (produsele finite) nu se mai intorc in Romania, ele pleaca direct la clientul final al societatii din Romania, cu destinatie Marea Britanie. Trebuie, in acest caz, ca societatea din Romania sa desemneze un reprezentant fiscal in Italia? Daca da, ne puteti spune care e baza legala? Ce pasi ar trebui sa urmam in acest caz?
Adaugata in   TVA

3 raspunsuri


la 24 Mar. 2016
Producatorul roman livreaza produse finite catre Marea Britanie, faptul ca firma italiana vine cu modificari ale produsului se factureaza catre Romania nefiind nevoie de reprezentanta fiscala. Problema este ce fel de modificari aduce partenerul italian produselor incat sa necesite transport prin Italia, sau este vorba de comisionare, sau sunt societati afiliate.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 1 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 24 Mar. 2016
Multumesc pentru raspuns. Firma italiana (care nu este societate afiliata) doar prelucreaza materia prima si obtine produsele finite pe care le trimite clientului final al societatii din Romania. Firma italiana factureaza servicii de prelucrare a materilor prime catre societatea din Romania. In asteptarea unui raspuns, Va multumim anticipat!
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 24 Mar. 2016
Firma romana este producatoare de mobila care este vanduta beneficiarului britanic. Daca sunt operatiuni pe care le face firma italiana asupra produselor, se va consemna intr-un contract de prestari intre cele doua parti nefiind necesara declararea unui reprezentant etc.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x