Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Reprezentant fiscal

O societate din Elvetia, care are reprezentant fiscal atat in Germania cat si in Romania , transfera intr-un depozit consignatie , in Romania , marfurile din Germania , urmand a fi vadute pe teritotiul Romaniei.
Pentru transferul marfurilor din Germania in Romania(importul este facut in Germania , unde s-a platit tva la import) este necesara o factura a reprezentantului fiscal din Germania catre reprezentantul fiscal din Romania ?
In momentul vanzarii in Romania, reprezentantul fiscal va factura marfurile respective cu tva, sau va aplica taxare inversa ?
Multumesc.
Adaugata in   TVA Cod fiscal

1 raspuns


la 05 Nov. 2012
In conformitate cu prevederile art. 155 alin. (4) din Codul fiscal si ale pct. 71 din normele metodologice date in aplicarea acestuia, pentru transferul efectuat in conditiile art. 128 alin. (10) din Codul fiscal, societatea va emite o autofactura cel tarziu pana in cea de-a 15-a zi a lunii urmatoare celei in care ia nastere faptul generator al taxei pe valoare adaugata.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x