Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Regularizare TVA deductibil

Am primit de la furnizor o factura din martie cu tva, abia acum in luna mai. Cu ce data inregistrez factura si cum mai pot deduce tva-ul ?
Adaugata in   TVA

3 raspunsuri


la 22 Mai. 2012
1. o puteti inregistra in luna mai- In cazul in care sunteti platitor de TVA trimestrial. 2. Daca sunteti platitor lunar puteti alege fie inregistrarea in luna mai cand a-ti primit-o fie la luna martie. Daca alegeti inregistrarea la luna martie, aceasta presupune trecerea sumei in decontul lunii aprilie in cazul in care nu l-ati depus la rubrica regularizari. Totodata, rectificativa pentru declaratia 394, recalcularea impozitului pe profit si depunerea declaratiei 710 pentru luna martie.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 23 Mai. 2012
Sunt platitor de tva trimestrial. Asadar pot sa inregistrez in luna mai factura si tva-ul il trec normal la deductibil, nu la regularizari tva dedus ?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 05 Iun. 2012
se inregistreaza in luna mai , in decont aferent trim II il cuprideti la regularizari,depuneti rectificativa la 394 pe trim I.si sa ii dati nr de intrare in registru de intrari cu data la care v-a fost predata factura.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x