Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Reglare TVA

Buna seara, am o societate comerciala care pentru anul 2011 are TVA de plata  7100 lei. Intrebarea mea este urmatoarea: Daca in cursul anului 2012 fac achizitii/investitii in firma astfel incat ajung sa am un TVA de -5000 sau -10000 lei, poate compensa acest TVA de recuperat cu cel de plata din 2011?
Multumesc anticipat!
Adaugata in   TVA

3 raspunsuri


la 02 Apr. 2012
Nu! Suma declarata in decont ca TVA de plata trebuie achitata la data scadenta, altfel se calculeaza accesorii de intarziere.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 1 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 02 Apr. 2012
Multumesc pentru raspuns! Credeam ca pot sa scap de o parte din TVA-ul de plata, dar asta este, il platesc. Dar oare cat sunt penalizarile? Ce stiu eu undeva la 0,5% pe zi? sau gresesc?
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 04 Apr. 2012
Se pot compensa TVA de plata cu urmatoare TVA de recuperat la depunere decont. Dar intarzierea fie si cu o zi a platii obligatiilor fiscale genereaza obligatii fiscale accesorii constand in dobanzi de 0,04% pentru fiecare zi de intarziere si penalitati de 5 pana la 15% pe an dupa depasirea scadentei cu 30 respectiv 90 de zile pentru suma datorata. TVA de recuperat la depunere decont se considera plata si se scade din datorie. Incercati sa urmariti 1 fise sintetice de la fisc la perioade diferite.
Voteaza raspuns 1 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x