Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

Platitor pe venit poate deveni platitor pe profit

Un srl platitor de impozit pe venit poate deveni platitor pe profit chiar din luna septembrie daca nu a atins plafonul de 65000 euro? Daca da ce acte trebuie depuse?
Adaugata in   TVA

1 raspuns


la 19 Sep. 2014
Conditia pentru a deveni societate inregistrata ca platitoare de impozit pe profit este atingerea plafonului impus de Codul fiscal. Conform OUG nr. 102/2013, firmele care realizeaza venituri din consultanta si management sunt incadrate in categoria microintreprinderilor, adica vor plati impozit pe venitul microintreprinderilor de 3%, cu conditia ca aceste venituri sa nu depaseasca 20% din veniturile totale.In cazul in care o microintreprindere realizeaza venituri din consultanta peste acest prag, aceasta isi va pierde statutul de microintreprindere si va trece la impozitarea pe profit. Alte conditii pentru inregistrarea ca platitor de impozit pe profit sunt in functie de domeniul de activitate, deci realizeaza venituri desfasurate in domeniul bancar, in domeniile asigurarilor si reasigurarilor, al pietei de capital sau in domeniile jocurilor de noroc, consultantei si managementului. Dar regimul fiscal a devenit optional pentru firmele care se infiinteaza in cursul anului, cu conditia ca ele sa aiba un capital social de minimum 25.000 de euro. In cazul in care conditia referitoare la capitalul social nu este respectata, persoanele juridice devin microintreprinderi incepand cu anul fiscal urmator celui in care capitalul social este redus sub valoarea reprezentand echivalentul in lei al sumei de 25.000 euro de la data inregistrarii.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x