Email RSS Facebook
Esti membru? Logheaza-te aici.
Nu aveti cont? Inscrie-te gratuit
x Intra in ClubContabilitate.ro

ANAF si MFPCodul de procedura fiscalaCodul fiscalDeclaratii si FormulareLegea ContabilitatiiMonografii contabileStudii de cazTVA

PLATITOR DE TVA SAU NU?

BUNA ZIUA!
AM O SOCIETATE COMERCIALA CARE PRACTICA COMERT CU AMANUNTUL SI INCHIRIAZA LA RANDUL EI O PARTE DIN SPATIU UNEI FIRME CU JOCURI DE NOROC.
INSA PE LA JUMATATEA ANULUI 2011 VENITURILE DIN VANZARE MARFA NU AU DEPASIT 35000 EURO DAR CUMULAT CU VENITURILE DIN INCHIRIEREA ACESTUI SPATIU ACESTEI FIRMEI CU JOCURI DE NOROC SE PARE CA AU DEPASIT CEI 35.000 DE EURO.
INTREBAREA MEA ESTE DACA TREBUIA SA MA DECLAR CA PLATITOR DE TVA AVAND IN VEDERE CA SA DEPASIT PLAFONUL DE 35.000 DE EURO CU VENITURILE DIN INCHIRIEREA ACESTUI SPATIU.?
EU NU M-AM DECLARAT CA PLATITOR DE TVA DEOARECE AM CONSIDERAT CA DEPASIREA PROVINE DIN CHIRIA ACESTEI FIRME CARE POTRIVIT ART.141 ALIN.2 LIT.C DIN lEGEA NR.571/2003 SPECIFICUL ACESTEI ACTIVITATI NU ESTE PURTATOARE DE TVA. MULTUMESC!
Adaugata in   TVA

2 raspunsuri


la 23 Nov. 2011
Vezi Ordinul 3055/2009 cu modificarile si completarile ulterioare si Ordinul nr. 1967/2011 pentru aprobarea Procedurii de ??nregistrare ??n scopuri de taxÄ? pe valoarea adÄ?ugatÄ?. Astfel persoanele ce au obligatia inregistrarii in scopuri de TVA sunt urmatoarele: - societatile ce depasesc CIFRA DE AFACERI de 35.000 euro plafonul de scutire - societatile care la infiintare estimeaza depasirea plafonului si se inregistreaza in scopuri de TVA; - societatile care nu depasesc plafonul de scutire al cifrei de afaceri in anul precedent, dar opteaza pentru inregistrarea in scopuri de TVA. Societatile sus mentionate au obligatia solicitarii inregistrarii in scopuri de TVA, in termen de 10 zile de la sfarsitul lunii in care s-a depasit plafonul de scutire. Aceasta inregistrare se face prin depunerea formularului de mentiuni 010 Cifra de afaceri cuprinde suma totala a veniturilor din operatiunile comerciale efectuate de firma, respectiv vanzarea de marfuri si produse ori prestarea de servicii. include veniturile din vanzarea de produse finite, semifabricate, marfuri, executarea de lucrari si prestari de servicii, venituri din redevente, locatii de gestiune si chirii.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
la 02 Dec. 2011
Imi cer scuze, dar obligativitatea inregistrarii in scopuri de TVA intervine la depasirea plafonului de 35.000 euro reprezentand operatiuni taxabile TVA si nu cifra de afaceri asa cum este aceasta definita in Ordinul 3055/2009. A se vedea definitia de la art.152, alin.2 din Legea 571/2003 privind Codul fiscal. Astfel, daca societatea D-vs nu a optat pentru taxarea cu TVA a operatiunilor de inchiriere, acestea sunt, in virtutea legii scutite de TVA - netaxabile- si, implicit nu intra in calculul plafonului de 35.000 euro. Deasemenea, nici livrarea de active fixe nu intra la calculul acestui plafon. Atentie: la calculul plafonului in lei, cursul de schimb euro/leu pe care sunteti obligati a-l utiliza este cel de la data aderarii Romaniei la UE, respectiv cursul de la data de 01.01.2007.
Voteaza raspuns 0 Apreciez acest raspuns 0 Nemultumit de acest raspuns
Raspunde
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubContabilitate.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

x